Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu

Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu

Treće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma održat će se 24. i 25. ožujka u zagrebačkom kinu Europa. Ova manifestacija uključuje cjelovitu sliku godišnjeg stvaralaštva hrvatske animacije, s time da program donosi sveukupno 73 animirana filma. Natjecateljski program u trajanju od 150 minuta donosi 28 naslova raspoređenih u četiri kategorije: autorski film, studentski film, namjenski film te film djece i mladeži. Program Panorama pak sadrži sve filmove pristigle na natječaj, a broji 36 animirana filma. Popratni program uključuje dvije retrospektive: filmove doajena Zagrebačke škole animiranog filma Zlatka Boureka te članice žirija Bärbel Neubauer.

Program ovogodišnjeg festivala donosi i veliki broj studentskih filmskih ostvarenja, pa je u skladu s time organizirano i predstavljanje studenata Odsjeka za film i nove medije pri Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu te razgovori s mladim autorima, a sve s ciljem kako bi se široj publici približilo stvaralaštvo mlađih generacija autora animiranih filmova.

Kompletan festivalski program je besplatan. Festival hrvatskog animiranog filma započinje 24. ožujka projekcijama u 11 sati, a završava 25. ožujka dodjelom nagrada u 20 sati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)