Avon ovogodišnju donaciju za borbu protiv nasilja u obitelji dodijelio Udruzi Brod

Avon ovogodišnju donaciju za borbu protiv nasilja u obitelji dodijelio Udruzi Brod

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja u obitelji, tvrtka Avon Hrvatska donirala je 50.000 kuna Udruzi Brod, nevladinoj udruzi čiji je cilj promoviranje i zaštita prava žena i djece, pružanje utočišta žrtvama obiteljskog nasilja u sigurnoj kući te psihološka pomoć i redovan rad s njima. Donirana sredstva prikupljena su kataloškom prodajom posebnih proizvoda sa znakom beskonačnosti u sklopu Avonove akcije Progovori protiv nasilja u obitelji (Speak Out Against Domestic Violence) čije je zaštitno lice glumica Resse Witherspoon, Avonova globalna ambasadorica te počasna predsjednica Avonove Zaklade za žene.

Zbog prepoznatljivosti njihovih zalaganja u osnaživanju javnog mijenja o diskriminirajućem i neravnopravnom položaju žena, smanjenju nasilja prema ženama i djeci te zakonskom kažnjavanju nasilnika i pružanju pomoći žrtvama nasilja, Avon je ovogodišnju donaciju namijenio Udruzi Brod koja će sredstva uložiti u program Savjetovalište i sklonište za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

„U ovim trenutcima, kada Hrvatska proživljava tešku ekonomsku situaciju, žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja kao marginalizirana skupina često ostaju zaboravljeni. Iskreno i toplo se zahvaljujemo Avonu, a ovaj financijski doprinos ujedno je i dokaz da je kompanija prepoznala veliki društveni problem te pokazala nesebičan interes da pomogne djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja te napravi korak više prema zdravom društvu“, rekla je Gordana Matanović, predsjednica Udruge Brod.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)