Avonova Zaklada za žene pokrenula program stipendiranja liječnika iz cijelog svijeta

Avonova Zaklada za žene pokrenula program stipendiranja liječnika iz cijelog svijeta

Zaklada za žene kozmetičke kuće Avon pokrenula je globalni program stipendiranja specijalista za liječenje raka dojke. U okviru ove inicijative za 50 odabranih specijalista iz zemalja diljem svijeta osigurat će se intenzivna edukacija u 12 vodećih onkoloških medicinskih centara SAD-a tijekom 2012. i 2013. godine.

Stipendisti mogu postati liječnici (dr. med.) koji rade u kliničkom liječenju oboljelih od raka dojke, na početku su ili sredini svoje karijere, a uviđaju koristi kratkog intenzivnog programa edukacije pri jednom od vodećih medicinskih centara u SAD-u. Stipendisti moraju imati odobrenje njihovih matičnih institucija te potvrdu da će ih na povratku čekati njihova pozicija. Krajnji rok za podnošenje prijave je 6. siječnja 2012., a odabrani će liječnici sudjelovati u programu u trajanju od 4 do 8 tjedana.

„Cilj je programa osigurati mogućnosti stipendiranja specijalista za rak dojke kako bi po povratku s edukacije, uz stečena napredna znanja i vještine, mogli unaprijediti liječenje i njegu oboljelih od raka dojke u svojim matičnim medicinskim ustanovama. U Avonu smo uistinu ponosni što i na ovaj način imamo priliku doprinijeti borbi  protiv raka dojke“, rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Dobitnike stipendije će se birati u dvije su faze – u prvoj potencijalni mentori iz ustanove koja će stipendistima biti domaćin pregledavaju prijave i odabiru one koji odgovaraju njihovom programu, dok u drugoj fazi Znanstveni savjetodavni odbor Avonove Zaklade za žene među tim prijavama odabire liječnike kojima će biti dodijeljena stipendija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)