Počelo 11. Ljeto na Strossu

Otvoreno je jedanaesto izdanje kultne manifestacije Ljeto na Strossu. Prvi nastup u sklopu ovogodišnje manifestacije pred brojnom publikom imao je glazbeni sastav Tom and the Twisters.

Na Strossmayerovom šetalištu kraj Kule Lotrščak tradicionalno se smjestila malena pozornica na kojoj će u sklopu ovogodišnje manifestacije biti održano oko 80 besplatnih koncerata u periodu od 27. svibnja do 3. rujna. U sklopu manifestacije organiziraju se i druge zanimljive aktivnosti, a ove godine novitet su predstave za djecu Lutkarskog kazališta „Let“.

Navedena manifestacija se u proteklih jedanaest godina razvila u jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Zagrebu tijekom ljetnih mjeseci zbog čega Strossmayerovo šetalište i Gornji grad posjećuje sve više stanovnika metropole i turista.

Program ovogodišnjeg izdanja zadržat će svoju prepoznatljivost u smislu organizacije velikog broja kvalitetnih koncerata i popratnog sadržaja koji je potpuno besplatan za posjetitelje. Autori i glavni organizatori manifestacije, Miran Hadži Veljković i Zlatko Petrović u periodu od 27. svibnja do 3. rujna ove godine najavljuju održavanje 80-tak koncerata, likovne radionice i likovnu koloniju, Pub kviz znanja, nastupe Stand up komičara, doček pola godine uz vatromet, izbor za naj psa mješanca, zatim predstave za djecu lutkarskog kazališta „Let“, koje će uveseljavati najmlađe Zagrepčane pet puta tjedno, kao i druge zanimljive događaje.

Uz prepoznatljiv program, Ljeto na Strossu dobit će potpuno novu scenografiju. Za razliku od prošlogodišnje futurističke, na temu „Avatara“, ove će godine prostor manifestacije nalikovati salonu u stilu neke od zagrebačkih luksuznih kavana iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)