50. izvedba predstave „Ovo bi mogla biti moja ulica“

U Zagrebačkom kazalištu mladih, u srijedu, 6. travnja,  po 50. put bit će izvedena predstava ” Ovo bi mogla biti moja ulica ”, čija je premijera bila prije nešto više od pet mjeseci, 23. listopada prošle godine.

Autorski projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić prva je predstava koja progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj, a  inspirirana je ubojstvom zagrebačkog maturanta Luke Ritza te sudbinama ostalih tragično preminulih mladića koje su ubili  njihovi vršnjaci.

Predstava se obraća svima koji su svjedočili ili svjedoče nasilju, posebno mladima, a svojim angažmanom pokušava otvoriti prostor za bolju budućnost. Ona postavlja pitanja na koja društvo prije svega treba iznaći odgovore, dok kazalište uključuje u izravan dijalog sa stvarnošću i to s onim problemima u njoj koji nas se izravno tiču i koji nam određuju sudbinu.
Nakon svake izvedbe „Ovo bi mogla biti moja ulica“ organizirane su radionice pod vodstvom pedagoga Učilišta ZKM-a te psihologa i pedagoga na kojima se osvjetljava problem maloljetničkog nasilja i potiče  mlade na razmišljanje o svijetu u kojem živimo.

Režiju potpisuje Anica Tomić, dramaturgiju Jelena Kovačić, kostimografiju Doris Kristić, a scenografiju ARCHIsquad. U predstavi glume: Suzana Nikolić, Nataša Dorčić, Marica Vidušić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić, Dora Polić Vitez, Lara Janić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Edvin Liverić i Zoran Čubrilo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)