Anđelo Jurkas “Bez rocka trajanja”

Anđelo Jurkas “Bez rocka trajanja”

Osnovna ideja je bila razotkrivanje onog najboljeg, najgoreg ili samo karakterističnog, za podneblje iz kojeg dolazimo, koje nas opisuje i govori o nama više nego bismo mi to željeli priznati. Glazba kao nešto što nas određuje, bez mogućnosti bježanja, ma koliko se često trudili okretati glavu u kontra smjeru od onoga koji nam odgovara.

Tematski siže su osvrti na najznačajnije pop kulturne izvođače, glazbu, pojave, albume s prostora zemalja ex Yu (ono što se kaže Regije, Jugosfere, …) na konto prošlog i tekućeg stoljeća. Stotina glavnih, stotina dopunskih – primjera i odgovara na pitanje što jesmo, a što bismo željeli biti – kroz glazbu.

Knjiga je nastala iz izrazite autorske želje za otvorenom komunikacijom s autorima djela o kojima se piše. Obzirom da se knjiga bazira na otvorenom dijalogu – svaki odlomak uključuje mišljenje autora knjige, autora ili izvođača glazbe o kojoj se govori, te arbitražne opaske trećih lica, javnih osoba – kao korektora viđenja i stavova autora knjige, te onih o kojima se piše. Tekst je polemički, populistički, intrigantan, zabavan, kompetentan, s referentnim reakcijama glazbenika, novinara, ostalih djelatnika na glazbenoj sceni, javnih osoba…
Izdavač: Znanje
Godina izdanja: 2010.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)