Luka Nižetić i Kočani Orkestar udružili snage!

Luka se ovih dana nalazi u studiju gdje naveliko radi na novim pjesmama za svoj četvrti studijski album čiji se izlazak planira za iduću godinu. Nakon klape Kampanel i skladbe ‘Život curi’ koju slobodno možemo nazvati uvertirom  nadolazećeg izdanja uz gostovanje makedonske skupine Kočani Orkestar jučer su snimljeni prvi taktovi pjesme pod imenom ‘Cuk, cuk’ što na romskom jeziku znači ‘Cmok, cmok’.

Zanimljivost je da pjesmu autorski potpisuje legendarni i dugogodišnji voditelj Kočana Ismail Saliev kojeg je nakon njegove smrti u radu naslijedio sin Bilent Saliev. Bilent je pjesmu pronašao među njegovim papirima te ju je odlučio doraditi i objaviti na njihovom novom albumu koji će ujedno biti i njihov prvi samostalni autorski uradak. Do suradnje mladog Splićanina i Makedonaca došlo je spontano nakon jednog od njihovih zagrebačkih koncerata. Zvonimir Dusper Dus bit će zadužen za aranžman i produkciju cjelokupnog albuma, a već na prvo slušanje Luka je izjavio: ”Napokon imam pjesmu koju tražim već duže vrijeme, pjesmu punu adrenalina, dok je slušaš jednostavno ti pamet stane”.

Kočani orkestar vrhunski su glazbenici koji uživaju veliki ugled kod poklonika Balkan gypsy brass glazbe u svijetu. Na svojim višesatnim nastupima fascinantno predstavljaju sve aspekte tradicionalne romske glazbe od furioznih kola, svadbenih veselica do elegičnih tužbalica, kroz lepezu bogate makedonske glazbene tradicije, balkanskih, romskih i drugih utjecaja, sve do prelaska u jazz vode. Poznati su i po suradnji sa svjetskim sastavom Taraf de Haidouks, a neke od njihovih pjesmama našle su svoje mjesto i u filmovi kao što su ‘Borat’, ‘Everything is illuminated’ i ‘Quand la mer monte’.  Radijska premijera pjesme očekuje se do kraja godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)