Humanitarna prodaja majica povodom 11. izdanja akcije Terry Fox Run

U subotu, 11. rujna 2010. od 10 do 14 sati u Bogovićevoj ulici, ispred kafića Charlie održat će se humanitarna prodaja majica povodom 11. izdanja akcije Terry Fox Run.

Svoj su dolazak najavili brojni sportaši, pjevači, glumci te političari, između ostalih i Đurđa Adlešić, Franjo Arapović, Gordan Kožulj, Dvina Meler, Antonija Šola, Iva Šulentić, Ana Vilenica, Alka Vuica…

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završit jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)