Veliki humanitrani koncert na Šalati – Tony Cetinski, Luka Nižetić, Franka Batelić i drugi

tony centinski

Tony Cetinski, Luka Nižetić, Franka Batelić i bend Petra Ramljaka Zatvor najavili su nastup na koncertu “Djeca leptiri trebaju krila” za udrugu oboljelih od bulozne epidermolize “Debra” koji će se održati 15.lipnja 2010. na zagrebačkoj Šalati. Prihod od prodaje karata, čija je cijena simboličnih 50 kuna, u cijelosti je namijenjen udruzi oboljelih od bulozne epidermolize – Debra.

Tony Cetinski je izjavio: “Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovoj kampanji i pomoći djeci leptirima iz Udruge ‘Debra’. Koristim priliku da zamolim građane za dodatni angažman i podršku predstojećem koncertu na Šalati  kako bismo prikupili što više sredstava i time olakšali život djeci leptirima, ali i rad Udruge “Debra”. Važno je napomenuti i transparentnost cijele akcije jer ćemo na kraju koncerta objaviti točan iznos sredstava prikupljenih prodajom ulaznica i predati ček predstavnicima Udruge ‘Debra’.”

Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje. Svakodnevnica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)