“Želim život” Zaklada Ana Rukavina

ana-rukavina

Zaklada Ana Rukavina velikim humanitarnim koncertom 16. prosinca 2009. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prikupila je 911.553,00 kn pozivima na humanitarni broj telefona 060 9005, te 56.000,00 kn donacijama pristiglim na žiro račun Zaklade do 15.12.2009.

Na četvrtom koncertu za Zakladu nastupili su Marija i Ivana Husar, Antonija Šola, Jacques Houdek, Bojan Jambrošić, Davorin Bogović, Kaliopi, Žanamari, Jelena Radan, Meritas, Franka Batelić, Ivana Kindl, Luka Nižetić, Connect,  Sandra Bagarić, Martina Tomčić i Goran Navojec.

Na pozive građana na humanitarni broj telefona odgovaralo je nešto više od 250 poznatih osoba iz svijeta politike, gospodarstva, sporta i estrade. Ovo je zasigurno do sada najveća održana akcija Zaklade Ana Rukavina, koja je oko sebe okupila mnogo opinion makera koji su svojim prisustvom na koncertu dali podršku Zakladi te iskazali povjerenje.

Zaklada Ana Rukavina ovim je koncertom obilježila četvrtu godinu svojeg djelovanja te treću godinu od Anine smrti, međutim njezina obitelj, prijatelji i kolege nastavljaju s njezinom misijom – prikupljanjem sredstava za tipizaciju uzoraka krvi, kako bi se proširio nacionalni Registar potencijalnih darivatelja koštane srži.

I sredstva prikupljena ovim koncertom bit će iskorištena za tipizaciju do sada prikupljenih uzoraka – 32 963, od kojih je do sada tipizirano tek nešto više od 13.000. Svaka tipizacija stoji 1.580 kuna.

„Zahvaljujući djelovanju Zaklade Ana Rukavina u hrvatskom Registru tijekom 2009. godine pronađeni su uzorci krvi koji su spasili dva ljudska života. To je najbolja pohvala radu Zaklade i najbolji poticaj da nastavi sa svojim radom.“, naglasila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)