Plavi orkestar @ Gjuro 25.5.2009.

press-plavi-orkestar

Sarajevski bend Plavi Orkestar će tokom mjeseca svibnja održati četiri klupska koncerta kao uvod u svoju veliku regionalnu turneju koja počinje u jesen 2009. godine.

Plavi Orkestar, jedan od najpopularnijih ex-yu bendova, svoju je karijeru započeo svirajući po malim klubovima, a na ovaj način želi rekonstruirati energiju početka i oči u oči s publikom provjeriti svoju snagu u klubovima sa najmanjim prostornim kapacitetima (do 300 ljudi).

Broj ulaznica je ograničen, a karte se mogu kupiti na dan koncerta od 20 h na blagajni kluba.

Jedna osoba moći će kupiti najviše dvije ulaznice koje ce vrijediti i za ulazak na veliki koncert u sklopu jesenske turneje.

Suprotno ustaljenom protokolu, Plavi Orkestar će na ovoj mini turneji, koju su simbolično nazvali “Proba Orkestra”, mijenjati repertoar od koncerta do koncerta. Iako na ovim koncertima namjeravaju predstaviti i prvi singl sa novog albuma, Plavi Orkestar će u klubovima svirati i pjesme koje su rijetko prije izvodili uživo, poput  “Gujo vrati se” ili “Kad mi kažeš paša” kao i pjesme iz 1983. godine poput  “Mladene” ili “O la la” koje nisu našle mjesto na njihovom prvom albumu “Soldatski bal”, koji je sa svojih 600 tisuća prodanih primjeraka postao najprodavaniji debi album u povijesti bivše Jugoslavije.

U sklopu ove ekskluzivne mini-turneje Plavi Orkestar će nastupiti u kultnim regionalnim klubovima i to:
15 Svibanj 2009,  Sarajevo – Akademija scenskih umjetnosti (Otvorena Scena Obala)
16 Svibanj 2009,  Beograd  – SKC (Livingroom)
22 Svibanj 2009,  Ljubljana – Galerija ŠKUC
25 Svibanj 2009,  Zagreb – Gjuro 2

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)