Hrvatski kongres kozmetologije i kozmetičke dermatologije

dermacom
11. svibnja 2009. u Zagrebačkom hotelu Antunović, održala se press konferencija  DERMACON- 1. Hrvatski kongres kozmetologije i kozmetičke dermatologije.  Na ovom jedinstvenom edukativnom događaju, među brojnim su se stručnjacima okupili  su se brojni specijalisti dermatologije, estetske kirurgije, magistri farmacije, ali i ostali zainteresirani stručnjaci na području zdravlja, ljepote i njege kože. Glavni pokrovitelji DermaCON-a su dm-drogerie markt, Dove-Kampanja za stvarnu ljepotu, Lah i Heliocare čiji su govornici Marinka Akrap (dm), Jasmina Matiša  (Dove),  Željko Lah ( Lah) i Irena Ivanković (Heliocare) na kratkoj press konferenciji govorili o novitetima na polju kozmetičke dermatologije i kampanjama koje ovih dana ističu stvarnu žensku ljepotu.

Nakon press konferencije, renomirani stručnjaci s područja estetike i zdravlja kože prezentirali su svoja iskustva i suvremene trendove poput oblikovanja inventivnih kozmetičkih pripravaka, razvoja kozmetike s posebnom namjenom, primjene lasera u korektivnoj dermatologiji, fototerapije, nanotehnologije u kozmetici, itd. Poseban naglasak stavio se na zaštitu kože i njezinog zdravlja od sve intenzivnijih štetnih faktora, osobito UV zračenja, ali i na sinergiju kozmetologije sa nutricionizmom (nutrikozmetika) te psihološkim pristupom pacijentima s dermatološki tegobama (psihodermatologija, camouflage terapija).

Pored niza afirmiranih domaćih predavača, ovaj događaj uveličao je posjet Predsjednika Američkog Društva za Dermatološku Kirurgiju, dr.Roberta Weissa, koji je govorio o najaktualnijim trendovima u kozmetičkoj dermatologiji, a koji su sve traženiji i među pacijentima u Hrvatskoj, kao što je primjena lasera, Botoxa, fillera, itd.

U popratnom izlagačkom dijelu bili su prisutni neki od najpoznatijih brandova iz estetike i kozmetičke dermatologije, uz predstavljanje hvalevrijednih javnozdravstvenih incijativa podizanja samopouzdanja i zadovoljstva vlastitim izgledom (Kampanja za stvarnu ljepotu, Ti si ti si ti!).

Organizator DERMACON-a je tvrtka PharmaLogica. DermaCON 2009 se organizirao uz podršku Hrvatske Ljekraničke Komore, Hrvatskog Farmaceutskog Društva-Sekcije za kozmetologiju, Hrvatske Udruge poslodavaca-Udruga ljekarnika i Udruge Liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu. Akademski partner kongresa je Međunarodni Master Program Leadership and Management of Health Services.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)