Dječje kazalište Dubrava “Oh, kako je lijepa Panama”

panama3

U nedjelju 26. travnja 2009. u 18 sati u Dječjem kazalištu Dubrava održati svečana premijera predstave “Oh, kako je lijepa Panama” u režiji Mariusa Schienera, nastale prema motivima istoimene slikovnice.

Redatelj: Marius Schiener
Prijevod i adaptacija: Konstilija i Božo Markota
Koreografkinja: Dora Blažević
Scenografkinja: Mirta Čakanić
Kostimografkinja: Jasmina Kosanović
Autor i izvođač glazbe: Vlatko Panić

Igraju:
Nina Benović (Tigar)
Slavko Sobin (Medo)
Mario Krstanović (Lisica, Krava, Vrana)

Oh, kako je lijepa Panama, pomislili su Tigar i Medo, dva dobra prijatelja i krenuli u potragu za zemljom svojih snova. Nisu baš bili sigurni gdje je ta Panama pa putem doživljavaju mnogobrojne pustolovine i susrete sa raznim životinjama. Na kraju, ne sluteći da hodaju u krug, vratili su se kući i shvatili kako je baš njihov stari dom zemlja njihovih snova.

Ponekad, tek kada promatramo stvari iz nekog drugog kuta, možemo uočiti njihovu ljepotu. Janosch kaže da svatko oduvijek živi u raju, samo što ga ne prepoznaje.

Janoscheva slikovnica Oh, kako je lijepa Panama prvi je put izdana 1978. godine, a već sljedeće godine dobila je nagradu za najbolju dječju knjigu godine u Njemačkoj.
Rođen 11. ožujka 1931. u Poljskoj, ilustrator je i pisac koji slovi kao najpoznatiji dječji autor njemačkog govornog područja. Njegove su knjige prevedene na mnoge jezike i dobitnik je brojnih nagrada za dječju književnost.
Svojom toplinom i ljubavlju obilježava djetinjstvo od najranije dobi.

Izvedbe za građanstvo:
ponedjeljak, 27. travnja. u 19 sati;
nedjelja, 17. svibnja u 18 sati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)