Festival Design District Zagreb poziva vas na hakiranje IKEA proizvoda!

Festival Design District Zagreb poziva vas na hakiranje IKEA proizvoda!

Festival Design District Zagreb drugu godinu zaredom u partnerstvu s tvrtkom IKEA Hrvatska organizira natjecanje Hacking IKEA u sklopu kojeg se pozivaju svi dizajneri i entuzijasti da pronađu nove vrijednosti i mogućnosti inspiracije u ovim postojećim, globalno rasprostranjenim proizvodima. Natjecatelji će biti u potrazi jedinstvenim, duhovitim i neočekivanim rješenjima koja personaliziraju predmetnu okolinu i prilagođavaju ju novim navikama, potrebama ili željama.

Natjecanje je namijenjeno svim zainteresiranim kreativcima, neovisno o dobi i statusu (profesionalnim dizajnerima, studentima dizajna, ‘uradi sam’ entuzijastima, umjetnicima i ostalima), a rok za prijavu je srijeda, 17. svibnja. Prijave za natjecanje se vrše putem web stranice festivala Design District Zagreb.

Tema ovogodišnjeg natjecanja su Suvremeni oblici suživota, a zadatak finalista koje će profesionalni dizajneri i predstavnici tvrtke IKEA odabrati temeljem motivacijskog pisma i referentnih radova, bit će prenamjena i/ili dorada bilo kojeg IKEA proizvoda kako bi oni dobili novu (ili dodatnu) funkciju u domu, koja će koja će olakšati svakodnevicu pojedinca, u kontekstu njegovih osobnih navika i rituala vezanih uz dom – kao posljednji poligon koji omogućuje (ne)obične doživljaje pojedincima u suživotu. Cilj projekta je potaknuti na promišljanje izvan uobičajenih okvira kako bi namještaj za svoj dom personalizirali i prilagodili vlastitim navikama, potrebama i željama.

Imena finalista natječaja bit će poznata 19. svibnja, nakon čega će finalisti, u suradnji s mentoricama, dizajnericama Ninom Bačun i Ivanom Fabrio, razraditi ideju hakiranja željenih IKEA proizvoda. Finale natjecanja održat će se 13. i 14. lipnja, za vrijeme trajanja festivala Design District Zagreb. Pobjednik, koji će biti poznat 15. lipnja, osvojit će IKEA darovnu karticu te putovanje na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu gdje je smještena IKEA of Sweden AB, zadužena za dizajn i razvoj IKEA asortimana. Za ostale finaliste IKEA je osigurala vrijedne darovne kartice.

Objava za medije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)