Upoznajte gongove, zvučne zdjele i drevne instrumente uz PREMA VAMA CENTAR

Mystic

Upoznajte gongove, zvučne zdjele i drevne instrumente uz PREMA VAMA CENTAR

Svi koji se još nisu imali prilike susresti s terapijskim svojstvima gongova i zvučnih zdjela te blagodatima sve popularnijih zvučnih  kupki, u njima će moći uživati za vrijeme predstojećeg sajma „Mystic“ – 5. Međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, na Zagrebačkom velesajmu, koji otvara svoja vrata 15. listopada, a u sklopu kojega će svoj edukativno-terapijski program predstaviti zagrebački Prema Vama Centar.
Primjena zvuka gongova, zvučnih zdjela te drugih drevnih instrumenata u terapeutskim i iscjeliteljskim praksama u Europi je trend već posljednjih desetak godina, a u Hrvatskoj ga predvodi pionirka zvukoterapije u nas, prof. Silvana Leskovar, sa svojim timom Prema Vama Centra. U sklopu Prema Vama Centra djeluje i prvi Gong centar, koji je svoja vrata otvorio prije šest mjeseci na zagrebačkoj adresi Ilica 315. Po uzoru na europske i američke gong centre, Gong Centar Prema Vama prvi je ovakav centar ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.

„Pozivamo sve zainteresirane građane da nas potraže u sklopu sajma Mystic te na našem izložbeno-prodajnom štandu iz prve ruke dobiju informacije o  glazbenim i terapijskim mogućnostima gonga, uživaju i prepuste se Gong kupkama s  povjerenjem te i sami zasviraju na ovim drevnim instrumentima. Svakako treba spomenuti i niz drugih prirodnih instrumenata kao što su tibetanske zvučne zdjele visoke kvalitete iz Peter Hess produkcije te tradicionalne zvučne zdjele, sansule, kalimbe, zvona i razne druge instrumente koji su nezaobilazni u terapijskom radu sa zvukom, a posjetitelji će ih imati priliku upoznati i doživjeti,“  ističe prof. Silvana Leskovar, voditeljica Prema Vama Centra i certificirana gong terapeutkinja.

Znatiželjnici će u sklopu „Mystica“ moći odmah na licu mjesta i upisati tečaj gonga u Gong Centru Prema Vama i to s posebnim popustima.
„Gong je uistinu fascinantan instrument; u mnogim kulturama Istoka nosi aureolu svetosti, a već nekoliko tisuća godina, od svog nastanka ispod krušne peći, služi i kao instrument za iscjeljivanje. Vrlo je djelotvoran kod poremećaja izazvanih stresom, depresije, umora i iscrpljenosti. Treba naglasiti da je gong jedan od najdjelotvornijih instrumenata koji se koriste u terapiji zvukom, jer stvara zvuk potpune rezonancije i inkorporira sve tonove i harmonije zvučnog spektra,“ pojašnjava prof. Leskovar koja će zajedno sa suradnicima posjetiteljima ovogodišnjeg „Mystica“  priuštiti i uživanje u zvučnim kupkama.
„Zvučna kupka je prije svega jedinstveno iskustvo opuštanja i meditacije uz zvuk gongova, tibetanskih zvučnih zdjela i drugih prirodnih instrumenata. Zvučna kupka gongovima i drevnim instrumentima nas prije svega opušta i odmara, a prema Dr. John Beaulieu, pioniru zvukoterapije, usklađivanje s energijom pojedinih planeta aktivirat će njene kvalitete stvaranjem simpatičke rezonancije. Svjesno usmjeravanje energije i frekvencija zvuka prirodnih instrumenata za ozdravljenje i blagostanje, predstavlja novu dimenziju u terapijama iscjeljivanja. Moguće dobrobiti koje slijede su prije svega duboko opuštanje i kvalitetniji san, blaga masaža i harmonizacija tjelesnih stanica, poticanje cirkulacija krvi i limfe, kreativnosti i samopouzdanja, podizanje životne energije i obnavljanje životne radosti,“ zaključuje prof. Leskovar.

Zvučne kupke će tim Prema Vama Centra u sklopu sajma „Mystic“ izvoditi u više termina u Paviljonu 11 a: u četvrtak, 16. listopada od 18,00 do 20,00 sati, u petak 17. listopada od 11,00 do 13,00 sati  te 18,00 do 20,00 sati, u subotu, 18. listopada  od 11,00 do 13,00 sati i od 16,00 do 18,00 sati, te tijekom posljednjeg dana održavanja „Mystica“, u nedjelju, 19. listopada od 14,00 do 16,00 sati.
Uz zvučne kupke, u organizaciji Gong Centra Prema Vama 18. listopada održat će se i već tradicionalna Gong Puja – cjelonoćno sviranje na planetarnim Gongovima. Gong Puja će se održati u Paviljonu 11 d (Ulaz – sjeverna strana Kineskog paviljona), s početkom u 22,30 sati.

Sve dodatne informacije o aktivnostima Prema Vama Centra posjetitelji mogu potražiti na web stranicama www.premavama.com  ili se obratiti timu Prema Vama Centra na štandu u sklopu sajma „Mystic“ na Zagrebačkom velesajmu.

Objava za medije od: PR management

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)