Tina Katanić poletjela balonom iznad Bundeka

BUNDEKFEST_09

Tina Katanić poletjela balonom iznad Bundeka

Završio je i šesti dan festivala Bundekfest 2014. Sunčano vrijeme, prekrasni park i jezero Bundek te odličan zabavni, kulturni i gastro program zagrebačkog festivala privukli su i jučer brojne posjetitelje.

Međunarodni festival balona napustio je Bundekfest na vrlo atraktivan ali i posebno zanimljiv način. U posljednjem podizanju velikog, plavog zagrebačkog balona organizatori su brojnim gledateljima priušitli posebno iznenađenje. Svjetsku premijeru vratolomnog plesa na svili u zraku, viseći sa balona, pokazala nam je mlada plesačica Sara Šimić iz udruge Traumetic Arts. Oduševljenje publike dodatno je začinio i engleski pilot Geoff Lescott koji je svojim balonom prošetao po zagrebačkom balonu te je ovu zanimljivu tehnihu prvi puta prezentirao hrvatskoj publici. U atraktivnom programu uživala je i TV voditeljica i manekenka Tina Katanić koja se i sama odvažila na kratko polijetanje balonom.

“Bila je ovo moja prva vožnja balonom u životu. Nisam znala što me očekuje i bilo je to vrlo interesantno iskustvo. Preporučam svima da ovo što prije probaju pa čak i onima koji se boje visine jer se uz ove divne stručne pilote osjećate zaista sigurno. Rođena sam Zagrepčanka i drago mi je da sam Zagreb napokon vidjela i iz ove perspektive.“– izjavila je TV voditeljica i manekenka Tina Katanić.

Gastro i zabavno putovanje europskim prijestolnicama na Bundekfestu svakim je danom sve uzbudljivije. Jučer nam se priključila susjedna Ljubljana, a atraktivni cooking show te vrhunska hrana priznatog chefa Igor Jagodića privukli su brojne znatiželjnike. Danas će nam razne poslastice poput lažnih mušula, letećih žganaca, slovenskih potica i kranjskih kobasica pripremati Andrej Kuhar, chef poznatog ljubljanskog restorana Maxim. Goste Ljubljane i danas će zabavljati Orkester harmonikarjev Pustotnik i Duo Pustotnik.

Na Bundekfest se nakon male pauze vratila Budimpešta! Zbog velikog interesa građana sjajna gastro ponuda Piknik Pavilona te kuhara Sarlos Peter Papasa i dalje će biti prezentirana pa ćemo opet moći uživati u mađarskom gulašu sa kiselim tijestom iz zdjele, svinjskom gulašu na mađarski s kiselim kupusom posluženo sa kiselim vrhnjem i kruhom te brojnim drugim poslasticama. Talijanski specijaliteti, tjestenine i najfinije pizze, spremne su u tematskoj jedinici Rima, a uskoro nam se pridružuje i grad Beč koji će zasigurno dati novo osvježenje zagrebačkom festivalu.

Večeras nas na velikoj pozornici očekuje koncert naziva Tambure i Mandoline. Najljepše klapske i tamburaške pjesme izvest će klape Maslina i klape Šufit, te Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonia Band. Koncert Tambure i Mandoline počinje u 21 sat, a besplatan je za sve posjetitelje Bundekfesta.

Sve informacije i obavijesti o ovogodišnjem izdanju Bundekfesta mogu se pronaći na službenoj web stranici www.bundekfest.hr te službenoj Facebook stranici festivala. Ulaznice za koncerte grupa Psihomodo pop i Let3 te glazbeno – scenske atrakcije La Fiesta po cijeni od 20 kn, te koncert Dine Merlina po cijeni od 40 kn mogu se kupiti na internetskoj stranici www.ulaznice.hr//r/bundekfest ili na blagajnama Bundekfesta na dan koncerta. VIP stolove za večernje koncerte možete rezervirati na telefonskom broju 091 502 5634.

Partneri festivala Grad Zagreb, TZGZ, Zagrebački holding, Ožujsko pivo i Pepsi ove godine omogućuju nezaboravan doživljaj svim posjetiteljima Bundekfesta 2014!

Bundekfest  25.09. – 05.10.201

Objava za medije od: Select PR

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)