ROADWORKS festival

roadworks-1

U svrhu povezivanja naših kulturoloških tvorevina s državama Europske unije, udruga confusion u suradnji s nizozemskim Ministarstvom vanjskih poslova te gradom Haagom predstavlja vam projekt ROADWORKS.

Glazbeni izričaj zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku, u posljednje vrijeme stekao je nezanemarivu popularnost u klubovima i koncertnim dvoranama diljem Nizozemske, no nažalost situacija nije obrnuta. Kako bi promijenili ovu činjenicu, grad Haag i nizozemsko Ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s udrugom confusion organiziraju Roadworks, putujući glazbeni festival.

Projekt je započeo koncertom nizozemske glazbene skupine Voicst u Haagu 19. ožujka, a dolazak putujućeg glazbenog kamiona u Zagreb očekuje se 22. travnja, dok će Sarajevo i Beograd posjetiti 24. i. 26. travnja.

U svakom od ovih gradova Voicst će održati koncert u jednom od klubova. Prije svakog večernjeg koncerta, Voicst će imati mini turneju gradovima – domaćinima. Iz stražnjeg dijela prilagođenog smetlarskog kamiona kojeg su izgradili poznati nizozemski dizajneri Natwerk, Voicst će održati nekoliko mini koncerata na trgovima, ulicama i po studentskim domovima.

U sklopu Roadworks turneje 21. travnja u večernjim satima The Danube Foundation i udruga confusion organiziraju radionicu u kojoj će svi sudionici osmišljavati utopističku viziju savršenog grada – The Utopian City. Inspirirani vlastitim iskustvom, idealima i futurističkim ili nostalgičnim vizijama, sudionici će na radionici stvarati kolaže, vizije idealnog grada, od raznih fotografija i izrezaka iz časopisa, a pobjednički kolaž će biti oslikan na Roadworks kamionu. Uz pomoć ekipe iz Danube Foundationa te peteročlanog žirija, teme iz estetike i arhitekture bit će povezane sa socijalnim i političkim aspektima planiranja razvoja grada, te će se istražiti povijesne i trenutne ideje u potrazi za idealnim gradom.

Prijave na mail cfsn.org@gmail.com (najkasnije do 20.04.’09), kako biste si osigurali mjesto na radionici. Radionica će se držati u klubu SC-a i besplatna je.

roadworks-2ROADWORKS tour 2009
Hague/Zagreb/Sarajevo/Belgrade

www.roadworks.com / www.voicst.com

21. / 22.04.’09. – Zagreb

– Utorak, 21.04.’09.

Radionica – The Utopian City

Više informacija i način apliciranja nalazi se unutar teksta o Roadworks festivalu!

– Srijeda, 22.04.’09.

Dnevni program – Koncerti grupe Voicst po raznim open air lokacijama po gradu (na pokretnom stageu – starom preuređenom smetlarskom kamionu)

14h – Studentski Centar, Savska

15h – Importanne centar / Trg kralja Tomislava

16h – Znanstveno–učilišni kompleks Borongaj

17h – Studentski dom Stjepan Radić

Noćni program – 21h – zatvaranje Roadworks festivala u klubu Sirup / upad 35 kn

nastupaju:

VOICST (Nizozemska)
+ Tobogan (live)
+ confusion DJs
(feelipa, funk guru, phillipe, dubway, basta)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)