Leona Paraminski i Marko Lušić zapalili Fort Apache!

Leona Paraminski i Marko Lusic

Leona Paraminski i Marko Lušić otkrivajući sve tajne steakova zapalili Fort Apache!

Leona Paraminski i Marko Lušić su se ‘primili kuhače’ pa čak i flambiranja steakova kako bi povodom lansiranja novog weba otkrili sve tajne vrhunskog steaka u Fort Apacheu. Za vrijeme show cookinga koji se odvijao na grillu, Leona je prisutnima otkrila sve tajne odreska Apache chef , juneće meso koje je sredina bifteka – zlatni rez. Specifičan je po tome što je odležao 14 dana u Dry aging komori pod posebnim klimatskim uvjetima.

Marko koji preferira jednostavnu kuhinju s naglaskom na kvalitetu namirnice, drznuo se otkriti sve tajne filea jelena koji je odležao 14-21 dan u vlastitom soku i tretiran je u Wet Aging vakumu . Unatoč tome što je taj način ekonomičniji  jer meso ne gubi puno na masi, meso tretirano Dry Aging-om  je bogatijeg okusa i mirisa te zadržava proteine. Naime, u Wet tehnici se proteini istope i nije tako bogatog okusa kao meso iz Dry komore.
Kaže se da uz dobar steak nije potrebno ništa osim čaše vina. Kako bi se meso što bolje sljubilo s vinom, svojim je stručnim savjetima pomogao Tomislav Voštinić koji je poslužio Syrah Voštinić- Klasnić iz 2011. godine.

Na pola puta između Zagreba i Samobora, na čak 1000 kvadratnih metara, smjestio se Fort Apache, jedinstveni restoran poznat po najboljim steakovima na ovim prostorima. U ponudi su steakovi različite gramaže i načina pripreme, burgeri, salate, razni deserti te ostala jela specifična za američku kuhinju. Fort Apache je specifičan i po tome što je  preuzeo filozofiju Dry Aging odležavanja mesa, koju u svijetu njeguju samo rijetki.
Dry Aging komora osmišljena je na način da zadovoljava sve uvjete, temperaturu i vlažnost zraka. Najfinije juneće meso odležava otprilike 20 dana, što rezultira najkvalitetnijim mesom iznimne punoće okusa s najvećom koncentracijom proteina, a upravo se takvo meso poslužuje samo u najboljim restoranima.
Fort Apache je doista i izgledom drugačiji od ostalih restorana jer je izvana nalik na drvenu tvrđavu iz western filmova, a iznutra je cijeli u drvetu. Nalikuje na kaubojski saloon, pažljivo odabranih kaubojskih i indijanskih detalja, sedla, koja su u funkciji barskih stolaca. Restoran ima veliku terasu, igraonicu za djecu, lift i cigar bar predviđen za ‘muške razgovore’ i opuštanje nakon hrane, a svi ljubitelji cigara imaju mogućnost pohraniti vlastite cigare i ostaviti ih na čuvanju, u za to predviđenom prostoru.

Poseban ambijent, show cooking, ljubazno osoblje i posebno pripremljeni steakovi zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje ukusnih odrezaka, a Fort Apache čine mjestom koje morate posjetiti!

Objava za medije od: Indigo komunikacije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)