Škola vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom

skola vrtlarenja

Škola vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom

I ove godine, već treću sezonu zaredom, održavati će se radionice o vrtlarenju u biovrtu.
Škola vrtlarenja je program udruge Biovrt – u skladu s prirodom koji se sastoji od 5-10 radionica godišnje koje će se održavati od proljeća do jeseni, u prosjeku 1-2 radionice mjesečno.

Mjesto održavanja: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca)
Vrijeme održavanja: subotama, od 9.00-14.00 sati, s uključenom pauzom za užinu
Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike “Biovrtlarica” u prilogu Vrt – časopisa 24 sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Škola vrtlarenja objediniti će teoretski i praktičan rad na slijedećim temama:
Planiranje vrta; Dobri i loši susjedi u vrtu; Tehnike sijanja i uzgoja po vrstama biljaka; Razlike između biološkog i konvencionalnog vrtlarenja; Korovi u vrtu; Malčiranje; Bolesti biljaka; Štetnici i saveznici u vrtu; Cvijeće u vrtu; Berba i spremanje plodova; Nastajanje i sakupljanje sjemenja; Priprema vrta za zimu; Kreiranje šumskog vrta i voćnjaka; Samoniklo jestivo i ljekovito bilje.

Sudionici/ce Škole vrtlarenja imati će prilike naučiti sve potrebno kako bi mogli sami kreirati svoj biovrt i proširiti znanje o prirodi koja nas okružuje. Škola je zamišljena za sve zaljubljenike u Prirodu, neovisno o predznanju.
Svaka radionica biti će kombinirana i sadržavati će i praktični i teoretski dio, a teme će se preklapati ovisno o sezoni i životnom ciklusu Biovrta.
Broj sudionika po radionicama je ograničen. Cijena svake radionice Škole vrtlarenja je 120,00 kn. Na svakoj radionici osigurana je lagana užina (uključeno u cijenu radionice). Na svakoj radionici svi sudionici dobiti će poklon u smislu viška s Biovrta, prema odabiru voditeljice radionica – ovisno o sezoni.
Sudionici će na radionice trebati ponijeti bilježnicu i olovku za zapisivanje teoretskog dijela, doći u prikladnoj obući i odjeći za rad na vrtu, te po želji vodu/sok, svoj alat ili rukavice.

Prva radionica Škole vrtlarenja «Planiranje povrtnjaka i prva sjetva u vrtu» biti ce održana 03.05.2014.
Prijave do 01.05.2014. na biovrt@biovrt.com s naznakom “Za Školu vrtlarenja”.

Objava za medije od: Udruga Biovrt

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)