Rovinj domaćin Red Bull Air Race natjecanja

Red Bull Air

Rovinj domaćin Red Bull Air Race natjecanja

Najekstremnije svjetsko letačko natjecanje Red Bull Air Race, prvi put u povijesti dolazi u Hrvatsku. Druga od ukupno osam utrka ovogodišnje sezone održat će se 12. i 13. travnja 2014. u Rovinju pod pokroviteljstvom Adris grupe.

Adris grupa kao pokrovitelj druge utrke ovog atraktivnog natjecanja, nakon što je u Rovinj dvaput dovela svjetsku jedriličarsku elitu, nastavlja svoju strategiju poticanja izvrsnosti u poslovanju, kulturi, sportu i društvu uopće. Organizaciju natjecanja, uz Grad Rovinj, preuzela je Maistra koja svojom turističkom ponudom, smještajnim kapacitetima i iskustvom u organizaciji sličnih događanja osigurava izvrsne uvjete za smještaj sudionika i posjetitelja te održavanje samog natjecanja.

Zahtjevna letačka staza bit će postavljena uz rovinjsku Valdiboru, sjevernu obalu  u neposrednoj blizini starogradske jezgre, čime će ovo natjecanje dobiti spektakularnu kulisu gdje će tisuće gledatelja moći svjedočiti dosad neviđenom zračnom spektaklu u Hrvatskoj.

O Red Bull Air Race natjecanju

U Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu sudjeluju najbolji svjetski trkaći piloti u sportskom natjecanju koje brzinu spaja s preciznošću i vještinom. Piloti upravljaju najbržim, najokretnijim i najlakšim trkaćim avionima na relativno niskoj zračnoj stazi koju čine zrakom ispunjeni piloni visine 25 metara. Posljednja dva naslova prvaka pripala su Paulu Bonhommu, a za svoj treći uzastopni naslov u sportu velikih brzina i niskih nadmorskih visina Britanac će se boriti protiv 11 vodećih svjetskih pilota iz devet zemalja.

Nakon tradicionalnog otvorenja sezone u Abu Dhabiju i nakon druge postaje u Rovinju, Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo odlazi u Maleziju (17. i 18. svibnja), a slijede utrka u Poljskoj (26. i 27. lipnja) i Velikoj Britaniji (16. i 17. kolovoza.) Nakon toga prvenstvo se seli u SAD, i to Dallas (6. i 7. rujna), odnosno Las Vegas (11. i 12. listopada), te u Kinu gdje će se završna utrka održati  1. i 2. studenoga 2014.

Objava za medije od: Adris grupa

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)