Zagrebački studenti “Pričom o vojniku” oduševili Budimpeštu

Priča o vojniku_Opera Exam Festival 2014

Zagrebački studenti “Pričom o vojniku” oduševili Budimpeštu

Nedjeljnom izvedbom Priče o vojniku Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, u produkciji Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije i Akademije likovnih umjetnosti, svečano je zatvoren Opera Exam Festival, koji se se od 23. do 26. siječnja održao u Budimpešti, u organizaciji prestižne škole Budapest Liszt Academy.

Zagrebački studenti na sceni Liszt Academy Concert Centra predstavili su se projektom koji je premijerno izveden u svibnju 2013. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, a na nastupu u Budimpešti čestitali su im i kolege iz Švedske i Italije, koji su također bili dijelom ovog četverodnevnog međunarodnog festivala.
U predstavi glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Martina Čvek,  a ansamblom, koji čine Đana Kahriman, Jura Herceg, Dunja Paprić, Tomislav Franić, Igor Mrnjavčić, Ivan Mučić i Boris Žuvela, ravnao je Darijan Ivezić. Scenografiju predstave potpisuju studentice Amalija Albaneže i Jelena Lovrec, kostimografiju Selena Gazda, oblikovanje svjetla Tomislav Božić, a produkciju Ana Sikavica.

U Budimpešti su se studentima pridružili i mentori – Pravdan Devlahović i Borna Baletić s Akademije dramske umjetnosti koji potpisuju režiju predstave i Goran Merčep s Muzičke Akademije.

Objava za medije od: Akademija dramske umjetnosti Zagreb

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)