9. Mini Snowboard Film Festival!

msff_logo

9. Mini Snowboard Film Festival!

Prvi tjedan prosinca, i ove je godine rezerviran za novo izdanje Mini Snowboard Film Festivala! Od 5-og do 7-og prosinca u prostoru Art kina Grič po deveti put okupljamo lokalnu snowboard scenu, gledamo najnovije snowboard filmove, slušamo predavanja i družimo se!

Ovogodišnji program donosi sedam fimova iz cijelog svijeta uključujući dokumentarce i putopise, dok su novost dva predavanja i tribina. Nakon svjetske karijere snimanja snowboard filmova, Riječanin Rene Gallo pojasnit će nam kako se snima na snijegu, na što treba obratiti pažnju i kako u kratkom roku dobiti odlične snimke, dok će nam domaćin Ante Pašalić predstaviti Splitboard, ekološko prometalo koje je najbolji izum nakon bicikla. Dodjite i pogledajte kako funkcionira, vjerujemo da će vam promijeniti pogled na boardanje!

Spomenutim predavanjem službeno otvaramo festival u četvrtak, 5.prosinca u 20 sati. Nakon predavanja na rasporedu su dva filma, u 21 i 22 sati.

“Naturally”, film Jakea Blauvelta na rasporedu je u 21 sati. Akteri poput Erica Jacksona, Kazu Kokuba, Fredija Kalbermattena, Shayne Pospisilata te Nicolasa Mullera u svijetu snowboarda pozivnica su sama za sebe. No, ideja je bila da se napravi snowboard video koji je van uobičajenih formata. Sudeći prema teaseru, napravili su video koji ćete gledati i po nekoliko puta. U 22 sata na rasporedu je film “Boobilicious” producentice Conny Bleicher i i hrvatice Ane Rumihe. Svake sezone cure iz Lipsticka donose nam novosti iz ženskog snowboard svijeta, ali onog u kojem je dobar provod, pravi povod.

Nakon filma pridružite nam se partyju od 22 sata!

Petak započinjemo u 20 sati, predavanjem Riječanina Rene Galla koji nas vodi u svijet snimanja snowboard filmova. Program nastavljamo projekcijom filma “Siberia teaches” autora Mattea Maggija u 21 sati. Ovaj dokumentarni film donosi priču o putovanju transsibirskom željeznicom, usputnim postajama i boardanju u nekim od najčudesnijih mjesta na svijetu.

Putopisni film o snowboardu, skijanju i planinskim kulturama autora Arnaud Cotteta i Benoit Gonceruta ‘Timelaps project’ na rasporedu je u 21 sat. Švicarska ekipa prešla je preko 5,000 km sve do Irana, a stali su i u Hrvatskoj! Film dokumentira strast prema snijegu i sve kulture na tom dugom putovanju.

U 21.30 na rasporedu je ‘Nitro snowboards team movie’, video koji je snimio i montirao naš riječanin Rene Gallo, ujedno i predavač na ovogodišnjem festivalu.

Festivalska subota nam donosi dva filma i jednu tribinu, radi se o razgovoru na temu ‘Snowpark Sljeme’ koji započinje u 20 sati dok u 21 sati slijedi ‘White Silk Road’ dokumentarni film o nekolicini australskih boardera u osvajanju Afganistanskih planina, boardanju i upoznavanju ovog drevnog naroda i kulture. Dovoljna pozivnica za sve one željne istinske avanture. U 22 sata čeka nas prava poslastica – Absinthe Films čini švicarsko -američka ekipa koja već preko dvadeset godina donosi inovaciju, kvalitetu i snowboard film!

Nakon što odgledamo sve filmove, zabavljamo se dugo u noć!

Mini Snowboard Film Festival kroz svih ovih devet godina ima isti cilj, neprofitnim djelovanjem, aktivizmom i entuzijazmom zaraziti sveopće društvo sa snowboard sportom i pozitivnim načinom života. Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Organizatori mini Snowboard Film Festivala su zaljubljenik u snowboard kulturu Ante Pašalić i kulturna udruga Le Tim, generalni sponzor je Surfshop uz ostale pokrovitelje Elan Snowboards, Flow Snowboarding, Klub kino Grič i Horsefeathers.

Objava za medije od: Mini Snowboard Film Festival

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)