Počinje DeSADU – revija dramskih tekstova

DeSADU

Počinje DeSADU –  revija dramskih tekstova

Sutra počinje peta po redu revija DeSADU, u sklopu koje će se javnim čitanjima predstaviti drame šest hrvatskih dramatičara, studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz popratni program, ova je Revija platforma za prezentaciju i afirmaciju mladih autora, a prva je u Hrvatskoj na kojoj sudjeluju isključivo studenti dramaturgije.

Tako će se za vrijeme petodnevnog programa predstaviti Dino Pešut s dramom “L.U.Z.E.R.I.” (utorak, 20:00 sati, ADU), Valentina Galijatović s dramom “Kod Peregrinovih” i Luka Mavretić s dramom “Na vratima, Karmen” (srijeda, 20:00 sati, Kazalište Dubrava),  Nina Bajsić s dramom “Ni tu, ni tamo” (četvrtak, 20:00 sati, ADU), Ivan Penović s dramom “Sva lica Kim Jong-una” (petak, 20:00 sati, ADU) te Beatrica Kurbel s dramom “O zadnja dva mjeseca” (subota, 19:00 sati, Kino Europa).

Uz navedeni glavni program koji će se ove godine događati na tri lokacije u gradu, bitno je naglasiti i popratni program, osobito promociju zbirke “Knjiga nove drame” u kojoj su zastupljeni mladi autori – studenti Akademije, a koju će predstaviti Matko Botić, Lada Kaštelan, Tomislav Zajec, zajedno s autorima drama. Također, tu je i okrugli stol “Pozor! Proboj! Drama” čiji će gosti govoriti o mogućnostima za mlade dramatičare i njihovu profesionalnu afirmaciju.

Program je na sva događanja besplatan, a sve informacije dostupne su na stranici ADU te na Facebook stranici DeSADU.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)