10. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba

amateri

10. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba

U ponedjeljak, 25. studenoga, u galeriji “Kristofor Stanković” (Starogradska vijećnica, ulica sv. Ćirila i Metoda 5), u 19 sati, svečano će biti otvorena izložba, jubilarna 10. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba.

Izložbu organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Priliku za izlaganje imat će 67 autora koji su članovi slijedećih likovnih udruga : “Hrvatsko likovno društvo”, “Grupa 69”, “Amaciz”, “Ama Artem” i LUA “Angelico”
Programi likovnog amaterizma grada Zagreba objedinjuju rad amaterskih likovnih udruga koje djeluju na području grada Zagreba. Kroz svoje djelovanje bave se i humanitarnim radom. Kroz kalendarsku godinu se napravi ciljana kolonija s koje se nastali radovi poklanjaju u humanitarne svrhe. Sredinom godine, kroz skupnu izložbu “Na pola godine…”, kao i na kraju godine, kroz skupnu izložbu “Smotra likovnog stvaralatšva amatera grada Zagreba”, građanima grada Zagreba prezentiraju se likovni sadržaji i izričaji koje su likovni amateri stvarali kroz tekuću godinu. Voditelj programa likovnog amaterizma grada Zagreba je Vladimir Đerek.

Izložba se može razgledati svakodnevno od 10 do 19 sati, do četvrtka, 05. prosinca 2013. godine.

Objava za medije od: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)