Zoran Predin “Kosa boje srebra” – Aquarius Records

Zoran Predin

Zoran Predin “Kosa boje srebra” – Aquarius Records

Dvije godine od albuma »Tragovi u sjeti«, snimljenog u suradnji s Matijom Dedićem i nepunih godinu dana od zbirke priča »Druga žena u haremu«, Zoran Predin predstavlja novi studijski album »Kosa boje srebra«, u izdanju Aquarius Recordsa. Album donosi 13 autorskih pjesama i jednu ‘posuđenu’ od Olivera Mandića (Pitaju me, pitaju), a naziv je dobio po pjesmi koju je Predin posvetio prijateljici, preminuloj klavijaturistici EKV-a i novovalnoj ikoni Margiti Stefanović.

“Kosa boje srebra (Margita) mi je dala pozitivnu energiju, osnovni ton svemu, tako da su se druge teme same nametnule. Kad bismo htjeli stilski odrediti album, ima tu čistih pop pjesama i buldožerskih zafrkancija, šansonijerske poetike i crnohumorne zafrkancije rockerskog tipa“, ističe Predin.

Na albumu je angažiran poznati slovenski producent Iztok Turk (Videosex, Laibach) na čiju je elektronsku podlogu Zoran Predin Quartet snimio muziku. Quartet čine, kako ih Predin naziva, ‘akademici s ušima’: Robert Pikl (el. i ak. gitara, bouzuki, ukulele, čaranga…), Janez Dovč (harmonika, vokal), Goran Krmac (tuba, vokal), koji je ujedno i koautor ritmičkih podloga. Produkciju potpisuju Zoran Predin i Danilo Ženko, u čijem je studiju Ženko u Mariboru album i snimljen. Dizajn omota je radila Petja Montanez, a fotografije Žiga Koritnik.

Objava za medije:  Aquarius Records

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)