PJEVANJE JE IN: Navala studenata na audiciju za zbor Ivan Goran Kovačić!

Zbor IGK

PJEVANJE JE IN: Navala studenata na audiciju za zbor Ivan Goran Kovačić!

Redovi mladih ljudi zabilježeni su u utorak navečer na hodnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Razlog nesvakidašnje gužve je početak održavanja ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić. FER-om su se tijekom cijele večeri orili zvonki glasovi kandidata za članstvo u najpoznatijem hrvatskom zboru. Izniman odaziv ugodno je iznenadio i vodstvo Goranovaca – predsjednicu Mariju Štanfel i dirigenta Luku Vukšića, koji su s još nekoliko kolega u dvije dvorane do kasnih večernjih sati primali i testirali zainteresirane.

Na prvi termin audicije prijavilo se stotinjak kandidata, a prošlo je njih 60. Neki od primljenih kandidata su odlični pjevači, a dio ima dobre predispozicije pa samo trebaju nastaviti raditi – komentirala je predsjednica zbora Marija Štanfel ishod prve audicije.

Štanfel naglašava kako je ove godine odaziv na prvi termin audicije nadmašio ukupan odaziv ranijih godina, a na drugom terminu očekuje se još veći interes ljubitelja zborskog pjevanja. Podsjetimo, druga audicija za Goranovce održat će se u petak, 18. listopada 2013. od 19,30, također u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.

Dirigent zbora Luka Vukšić poručuje kako je princip audicije izuzetno jednostavan i lak za kandidata.

– Dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci – ističe Vukšić, dodajući kako za članstvo nisu potrebni nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)