Simon Marlow poseban gost na koncertu Natalie Cole

Natalie Cole

Simon Marlow poseban gost na koncertu Natalie Cole

Zagrebačka će publika 3. studenoga imati priliku uživati u koncertu svjetske zvijezde jazza Natalie Cole te poslušati njezinog gosta, Simona Marlowa, još jednog vrhunskog europskog glazbenika koji svojom interpretacijom vrlo lako osvaja srca publike.

Simon Marlow pjevač je već poznat hrvatskoj publici, s bogatim iskustvom nastupanja u mjuziklima West Enda i mjuziklima njemačke produkcije. Imao je zapažene uloge u poznatim mjuziklima „Fantom u operi“ i „Cats“, a značajne pjevačke nastupe ostvario je s renomiranim orkestrima kao što su Pasadena Roof Orcherstra, Big Bend grada Kölna ili pak berlinskim orkestrom Capital Dance Orchestra uz kojeg i dalje redovito nastupa.
Simon Marlow
Uz činjenicu da se radi o njezinom prvom nastupu u Zagrebu, ono što svakako koncert Natalie Cole u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog čini još posebnijim je novoobjavljeni album kojeg će ova svjetska zvijezda promovirati u Zagrebu – „Natalie Cole en Español“.
Album „Natalie Cole en Español“ donosi 12 sjajnih pjesama, a iza njega stoji poznati kubansko-američki producent Rudy Perez. Album je kompilacija latino klasika te uključuje naslove poput „Solamente Una Vez“ meksičke pjevačke zvijezde Agustina Lare, „El Día Que Me Quieras” argentinske legende tanga Carlosa Gardela i „Voy a apagar La Luz” i „Contigo Aprendi” Meksikanca Armanda Manzanera. Album je još zanimljiviji i zbog dva sjajna dueta – “Bésame Mucho” kojeg Natalie Cole izvodi s talijanskim tenorom Andreom Bocellijem, a pjesmu “Bachata Rosa” izvodi s velikom latinoameričkom zvijezdom Juanom Luisom Guerrom.

Natalie, koja je zahvaljujući tehničkim majstorijama ponosno s pokojnim ocem već otpjevala nezaboravni  “Unforgettable”, na novom albumu s njime pjeva ponovno – radi se o izvedbi pjesme “Acércate Más” na temelju Nat King Coleove snimke s Kube iz 1956. godine. Ovaj duet je nastao zahvaljujući tek nedavno otkrivenoj snimci, a za sjajnu produkciju se pobrinuo Rudy Perez.
Inače, veza Natalie Cole s latinoameričkom kulturom dodatno je ojačala 2009. godine kada je Natalie Cole transplantiran bubreg, a donator je bio iz El Salvadora. I sama je od tog trena često naglašavala da ima osjećaj da u njoj kola latino krv, a zajedno s očevim nasljeđem albuma „Cole Español“, njezin je novi glazbeni uradak zasigurno osebujan i još jedan razlog više za posjet koncertu u Zagrebu.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)