Počinje novi krug zapošljavanja za IKEA robnu kuću u Zagrebu – za 11 pozicija traži se 22 budućih djelatnika

IKEA zaposljava 1

Počinje novi krug zapošljavanja za IKEA robnu kuću u Zagrebu – za 11 pozicija traži se 22 budućih djelatnika

IKEA je na svojim web stranicama www.ikeaandme.hr otvorila natječaj za novi val zapošljavanja u budućoj robnoj kući u Zagrebu. Otvoreno je 11 pozicija za ukupno dvadeset i dvoje budućih djelatnika. Natječaj je otvoren do 13. listopada 2013., a traže kolege u odjelima Logistike, Prodaje, Financija i Upravljanja poslovnim procesima te odjelu IKEA Hrane (restoran, bistro i švedska trgovina hranom).

Zapošljavanje će se odvijati na uobičajen IKEA način. Nakon pregleda životopisa koji se šalju putem stranice www.ikeaandme.hr uslijedit će telefonski i intervjui licem u lice. Nakon toga slijedit će testiranje u tzv. Evaluacijskom centru gdje osim poslovnih vještina gledaju i usklađenost osobnih vrijednosti kandidata s onima tvrtke IKEA. Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo – jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje – gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom – jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svjesnost o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te na kraju stalna težnja napretku – i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.
Sljedeći natječaj za radna mjesta u tvrtki IKEA bit će već u studenom ove godine, kada će zapošljavati 15 djelatnika u odjelima odnosa s kupcima i dizajna interijera. Najveći natječaj za radna mjesta biti će početkom iduće godine kada će započeti zapošljavanje 200-tinjak zaposlenika robne kuće.
IKEA je tvrtka za uređenje doma koju je 1943. godine osnovao Ingvar Kamprad u Smålandu na jugu Švedske. Ime IKEA bazirano je na njegovim inicijalima (IK) i prvim slovima njegove obiteljske farme u Elmtarydu (E) te najbližeg sela Agunnaryd (A). Vizija tvrtke IKEA je stvoriti bolji svakodnevni život za mnogo ljudi. Poslovna ideja koja stoji iza toga je ponuditi široki asortiman dobro dizajniranih, funkcionalnih i kvalitetnih proizvoda za dom, po niskim cijenama kako bi ih što više ljudi moglo priuštiti. IKEA Grupa ima 298 robnih kuća u 26 zemalja. Robne kuće IKEA Grupe prošle je godine posjetilo 690 milijuna ljudi. IKEA ima 139.000 zaposlenika širom svijeta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)