SANJARICA 

Rimska astrologija

Rimska astrologija

 

Rimljani su vjerovali da, u posebnim uvjetima, božanstva komuniciraju s njima, te otuda veliki broj proročanstava. Astrologija se širila u toku 3. stoljeća pr. Kr u dodiru sa grčkim kolonijama na jugu Italije.

Astrolozi koje su zvali „matematičarima“ ili „kaldejcima“nisu bili u potpunosti prihvaćeni. Ciceron, u svojoj „De divinatione“, kao i Lukrecije i Juvenal, žestoko su ih napadali. Najvatrenije pristalice astrologija je imala među stočarima, jer se jako dobro uklapala u njihovu koncepciju božanske uređenosti svijeta.

Istočnjačke ekspedicije, trgovačke veze sa Azijom, dovele su do razvoja astrologije, a u vrijeme Carstva ona je bila gotovo zanimanje.

Već su joj Cezar, Krasus i Ptolomej poklanjali svoje povjerenje.

Više o horoskopima: Horoskop


 

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.