SANJARICA 

Kineski horoskop
Kineski horoskop temelji se na mitu prema kojem je Budha na Novu godinu pozvao sve životinje u goste. Njegovom pozivu odazvalo se samo 12 životinja pa je kako bi im iskazao zahvalnost, naredio da svaka slijedeća godina od toga dana nosi ime jedne životinje. Kako je Štakor bio prvi gost, ciklus počinje s njim a nastavlja se po redoslijedu dolaska ostalih životinja: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja...

Kineski horoskop

 Kineski horoskop – znakovi (kalendar)


Kineski horoskop ima usku vezu s kineskom filozofijom (teorijom harmonije neba, zemlje i vode), te koristi principe yina i yanga, te druge principe koji se ne nalaze u zapadnjačkom zodijačkom horoskopu. Temelji se šezdesetogodišnjem ciklusu u kojem se izmjenjuju godine: Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja.

Kineski horoskop podijeljen je u 12 znakova, a odnosi se na osobe rođene u određenoj godini koja je imenovana po jednoj od 12 životinja. Tih 12 znakova se konstantno ponavljaju. U tablici ispod možete pronaći svoj znak, osim ako ste rođeni u siječnju i veljači.

Kineska Nova godina ne slavi se 01.01. kao naša kalendarska, nego se određuje prema zimskom solisticiju i obično pada između 21. siječnja i 19. veljače.  U mnogim tablicama ćete pronaći samo godine, što možda neće biti točno za vas ako ste rođeni u siječnju ili veljači, pa je bolje koristiti kalendar koji preciznije definira vaš znak u kineskom horoskopu uzimajući u obzir kinesku godinu, a ne kalendarsku.  Taj kalendar možete pronaći na ovom linku : Kineski horoskop znakovi


 Kineski horoskop

 

Štakor u kineskom horoskopu

Osobe rođene u znaku štakora su vrlo maštovite, iskrene, ali vrlo društvene i samopouzdane. Štakori obožavaju luksuz i ne ustručavaju se potrošiti novac na ono što im se sviđa.

Bik u kineskom horoskopu

Osobe rođene u znaku bika su inteligentne, ali možda previše tvrdoglave. Spremne su na naporan rad, odgovorne su i tradicionalnih vrijednosti. Spremne su preuzeti na sebe vodstvo i pokazati inicijativu.

Tigar u kineskom horoskopu

Osobe rođena u znaku tigra će biti osjećanja i osjetljiva, ali s mnogo hrabrosti i odlučnosti. Mnogo toga će je pogađati, ali najčešće se uspjeti u svojim namjerama.

Zec u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zeca ima izražene talente i dosta je ambiciozna, ali uspijeva pronaći pravu mjeru, taktizirati, te je ljubazna prema svima.

Zmaj u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zmaja je vrlo strastvena, brzo reagira i dosta nestrpljiva. Krase je upornost, ponos, ali i darežljivost i entuzijazam.

Zmija u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku zmije ima jaku volju, vrlo je strastvena i uporna , ipak pomalo je sebična i ljubomorna, a nerijetko i lijena.

Konj u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku konja obično je dobrog izgleda, samostalna i samopouzdana. Zabavna je u društvu, mudra i dobro percipira situaciju oko sebe.

Koza (Ovca) u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku koze je sramežljiva, kreativna, istančanog ukusa, ali pomalo neorganizirana i depresivna. Ove osobe će često biti pesimistične i lošeg raspoloženja.

Majmun u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku majmuna vrlo je uvjerljiva, inteligentna, mudra, s dobrim smislom za humor i jako puno šarma. Vrlo je inovativna i sklona novim rješenjima.

Pijetao u kineskom horoskopu

Osoba rođena u ovom znaku obično ima puno znanja, mudra je i istinoljubiva. Izravna je i praktična, što drugima može ponekad izgledati kao da je agresivna.

Pas u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku psa je darežljiva, iskrena, odana i promišljena. Bit će ustrajna u onom što odluči, ali će se uvijek truditi da ne povrijedi nikoga u procesu.

Svinja u kineskom horoskopu

Osoba rođena u znaku svinje vrlo je brižna, tolerantna i dobronamjerna. Obično teško sklapaju prijateljstva, ali kada ih sklope su pravi prijatelji koji će biti uz vas u svim situacijama.

Više o horoskopima: Horoskop


 

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.