Kako se mogu ublažiti ožiljci od akni

 

 

 

 

Kako se mogu ublažiti ožiljci od akni

 

Ako ste ikada imali akne po licu vjerojatno imate poneki ožiljak koji će to potvrditi. Nažalost, ožiljci koji su napravile akne nikada neće otići potpuno, ali postoje mnogi faktori koji mogu smanjiti njihovu vidljivost.

-1- Spriječite ih

Najveći razlog nastanka ožiljaka (a i akni) je to što ne možemo odoljeti da ne diramo lice rukama.

-2- Potražite stručnu pomoć

Javite se dermatologu ili kozmetičarki kako biste dobili savjet.

-3- Kemijski piling

Iako ima i svoju negativnu stranu (stvara osjećaj sličan kada izgorite na suncu) uz njegovu pomoć skinut ćete površinski sloj kože, što će pomoći smanjiti vidljivost ožiljaka.

-4- Raspitajte se o dermoabraziji

Mikrodermoabrazija će također ukloniti površinski sloj kože, a manje je bolna od kemijskog pilinga.

-5- Isprobajte kreme

Postoje mnogobrojne kreme kojima se mogu tretirati ožiljci. Budite uporni i strpljivi u njihovom korištenju. 

-6- Punjači (obično masno tkivo)

Koriste se obično za veće ožiljke.

-7- Radiovalovi

Potiču razvoj novog kolagena koji ispunjava ožiljak.


Danas su se kozmetika i estetska kirurgija na tom polju zaista razvile, pa je uz dobru volju moguće pronaći rješenje za većinu ožiljaka koje su ostavili prištići i akne.

COVERmagazin.com

11.01.2010.


 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.