Vodom protiv migrene

 

 

 

 

Vodom protiv migrene

Patite li od čestih glavobolja, voda vam može pomoći u liječenju boli.

Šest do osam čaša vode dnevno može smanjiti bolove i učestalost napada glavobolje posebno migrene.

Iako se dehidracija dugo povezivala s napadima migrene malo je istraživanja provedeno kojima bi se dokazala veza.

Profesor Peter Goadsbay u svoj je eksperiment uključio 14 žena i 4 muškarca u dobi od 44 godine. U dijelu sudionika koji su pili 1,5 litru vode dnevno zamijećeno je poboljšanje, odnosno bolovi su smanjeni ili potpuno nestali.

Prema njegovim riječima ovaj eksperiment je samo dio istraživanja teorije prema kojoj psihofizički faktori poput dehidracije, gladi ili nedostatka sna uzrokuju napade.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.