Proslava prve pričesti

Proslava prve pričesti

 

Obično se prva pričest obavlja u sedmoj ili osmoj godini djetetovog života. Djecu za prvu pričest pripremaju vjeroučitelji, ali bi roditelji trebali također pažljivo slušati njihove upute i pridržavati ih se po pitanju ceremonije.

Ovisno o crkvenoj zajednici u kojoj se prva pričest odvija haljine će pripremiti vjeroučitelji ili ih roditelji sami trebaju pripremiti. Djevojčice nose bijele haljine koje trebaju biti jednostavne, a dječaci sportsko elegantna odijela. Ali najbolje bi bilo dogovoriti se s ostalim roditeljima i vjeroučiteljima kako se vaš dijete ne bi izdvajalo iz skupine i time mu prouzročili neugodnosti. Također, zajedno se dogovorite hoće li djevojčice nositi cvjetne bukete.

Roditelji i rodbina koja prati djecu trebala bi se odjenuti u elegantna odjela, ali nikako svečana. Svečane satenske haljine i slične stvari ne priliče za ovu prigodu.

Na ručak poslije ceremonije, bilo da se radi u kući ili restoranu pozivaju se samo rodbina i zaista bliski prijatelji.

Poklone koje donosi obitelj trebali bi biti ozbiljni i korisni za dijete, kao npr. naliv-pero, bolja olovka, sat i nešto sl.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.