5 razloga zbog čega vas možda boli glava

5 razloga zbog čega vas možda boli glava

 

Navodimo 5 najčešćih razloga zbog kojih se kod ljudi javljaju glavobolje:

-1- Većina glavobolja započinje zbog nedostatka kisika u moždanim stanicama. Da biste ih spriječili trebate na neki način detoksicirati tijelo. Alergije na hranu ili sezonske alergije također mogu uzrokovati glavobolje jer se javlja nedostatak kisika zbog njegovog preusmjeravanja na borbu i neutraliziranje alergena.

-2- Tenzijske glavobolje obično se javljaju zbog napetosti mišića na dijelu glave ili vrate, a rezultat su stresa ili nepravilnog držanja.

-3- Sinusne glavobolje javljaju se zbog začepljenih ili upaljenih sinusa.

-4- Problemi s cirkulacijom uzrokovani stresom, hormonalnom neravnotežom ili nedostatkom nekih nutrijenata smanjuju protok krvi kroz mozak. U ekstremnim uvjetima mogu uzrokovati i udar.

-5- Migrene. Migrenske glavobolje obično dolaze s upozoravajućim simptomima poput aure ili iskrivljenja vida.

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.