Vježbe za lijep struk

 

 

 

 

Vježbe za lijep struk

Proljeće i ljeto su pred nama i dobro znamo da ako želimo skinuti nakupljene masne naslage i imati ravan trbuh vrijeme je da se krene u akciju.

Trbušnjaci možda i nisu najbolje rješenje. Klasični trbušnjaci djeluju u prvom redu na površinski dio mišićne mase. Na taj način ćete izgraditi mišićnu muskulaturu, ali vam neće pomoći izravnati trbuh.

Najbolje su vježbe koje se temelje na pilatesu jer one istežu i ojačavaju cijelo abdominalno područje.

Dok vježbate morate paziti na držanje i da vam je trbuh cijelo vrijeme uvučen, te da ne iskrivljujete donji dio leđa.

1

Legnite na leđa, ruke neka vam budu ispružene iznad glave. Polagano se dižite, a ruke neka slijede pokrete tijela. Kada dosegnete sjedeći položaj, držite i dalje trbuh uvučen i radite pretklon. Naginjite se do najdalje točke do koje možete ići.

Polagano se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 6-8 puta, a broj ponavljanja postepeno povećavajte.

2

Legnite na leđa s rukama prekriženim ispred glave, na prsima. Noge neka budu podignute pod kutom od 90 stupnjeva. Spuštajte noge sve do poda, zatim ih vratite u početni položaj. 

3

Legnite na trbuh, gornji dio tijela podignite i oslonite se na podlaktice. Podignite se na vrhove prstiju. U krajnjem položaju vaša stopala, bedra i ramena trebaju tvoriti dijagonalu. Uvucite trbuh i stisnite trbušne mišiće. U tom se položaju zadržite 30 sekundi. Odmorite se i ponovite vježbu.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.