Vježbe za lijep struk

Oglas
 

Vježbe za lijep struk

Proljeće i ljeto su pred nama i dobro znamo da ako želimo skinuti nakupljene masne naslage i imati ravan trbuh vrijeme je da se krene u akciju.

Trbušnjaci možda i nisu najbolje rješenje. Klasični trbušnjaci djeluju u prvom redu na površinski dio mišićne mase. Na taj način ćete izgraditi mišićnu muskulaturu, ali vam neće pomoći izravnati trbuh.

Najbolje su vježbe koje se temelje na pilatesu jer one istežu i ojačavaju cijelo abdominalno područje.

Dok vježbate morate paziti na držanje i da vam je trbuh cijelo vrijeme uvučen, te da ne iskrivljujete donji dio leđa.

1

Legnite na leđa, ruke neka vam budu ispružene iznad glave. Polagano se dižite, a ruke neka slijede pokrete tijela. Kada dosegnete sjedeći položaj, držite i dalje trbuh uvučen i radite pretklon. Naginjite se do najdalje točke do koje možete ići.

Polagano se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 6-8 puta, a broj ponavljanja postepeno povećavajte.

2

Legnite na leđa s rukama prekriženim ispred glave, na prsima. Noge neka budu podignute pod kutom od 90 stupnjeva. Spuštajte noge sve do poda, zatim ih vratite u početni položaj. 

3

Legnite na trbuh, gornji dio tijela podignite i oslonite se na podlaktice. Podignite se na vrhove prstiju. U krajnjem položaju vaša stopala, bedra i ramena trebaju tvoriti dijagonalu. Uvucite trbuh i stisnite trbušne mišiće. U tom se položaju zadržite 30 sekundi. Odmorite se i ponovite vježbu.

Oglas
 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.