Smršavite na zdrav i lak način

 

 

 

 

Smršavite na zdrav i lak način

Smršavite na zdrav i lak način


 
 
Još se niste riješili suvišne težine koju ste nakupili tijekom praznika?

Nemojte očajavati, nego pročitajte nekoliko naših savjeta, koji će vas sigurno potaknuti da skinete suvišnu težinu, a da se tijekom skidanja kilograma, osjećate dobro i pritom se pravilno i zdravo hranite...

U današnjem užurbanom životnom ritmu u kojem je stres postao pravilo, želja nam je uvijek ista, sačuvati zdravlje. Nažalost, naše nam svakodnevne obaveze vrlo često ne ostavljaju dovoljno vremena u kojem bi se posvetili sebi, te zdravijem i kvalitetnijem načinu prehrane i života.

Osnove zdrave prehrane

 
Kako bi tijekom dana bili ispunjeni pozitivnom energijom, najvažnija je pravilna i kvalitetna prehrana, a vrlo je važno znati prepoznati razliku između takozvanih dobrih i loših kalorija.  Cilj bi trebao biti izbjegavati svu hranu koja sadrži puno kalorija, a malo nutricionistički vrijednih elemenata, a jesti hranu koja ima malo kalorija, uz visoku nutricionističku vrijednost.

Većina voća i povrća bogata je vlaknima i različitim zdravim sastojcima, uz skroman  učinak na razinu šećera i inzulina, dok škrobno povrće kao što su krumpir i kukuruz imaju visok glikemični unos i treba ih upotrebljavati u manjim količinama.

Ne smijemo zaboraviti na činjenicu da većina voćnih sokova sadrži premalo voća, a previše šećera i takozvanih praznih kalorija.
 
Grahorice su izvrstan izvor proteina i bogate su vlaknima i vitaminima, uz neznatan učinak na razinu šećera u krvi. Bademi, lješnjaci, kikiriki, pistaciji i orasi alternativa su čipsu, krekerima i štapićima napravljenim od rafiniranih žitarica.

Orasi sadrže i za srce vrlo poželjne Omega- 3 masne kiseline, a treba obratiti pozornost i na njihovu visoku energetsku vrijednost. Uz šaku oraha dnevno što iznosi 28 grama ili 185 kalorija, te ostalo nepromijenjeno u prehrani za godinu dana naša težina bila bi uvećana za čak 4 kilograma.
 
Ako su u pitanju riža, kruh i tjestenina, odaberite one integralne jer su za razliku od bijelih, crni kruh i smeđa riža bogati vlaknima, vitaminima, mineralima i mnogim drugim hranjivim sastojcima.

Kako smršaviti brzo, a zdravo


Brze dijete u kojima se izgladnjivate nikako nisu zdrave, te vam mogu donijeti više štete nego koristi. Međutim, postoje ipak trikovi uz čiju pomoć možete ubrzati gubitak kilograma, a sačuvati zdravlje.

-1- Pijte više vode
-2- Hranu rasporedite u manjih 5 obroka
-3- Vježbajte
-4- Čitajte na etiketama kaloričnu i nutricionističku vrijednost svake namirnice koju kupujete.

Vezani članci uz ovu tematiku:

7 brzih načina da smršavite
10 namirnica koje će vam pomoći smršaviti
Kako smršaviti uz pola limuna dnevno
8 načina na koje vam voda pomaže smršaviti
45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje
Kako vam Facebook može pomoći smršaviti?!
Već samo tri minute intenzivne vježbe pomaže vam smršaviti
Ako izbjegavate kruh nećete nužno smršaviti
Kako transformirati gen pretilosti i smršaviti
Koliko tjedno smijete smršaviti?
Može li vam sporo jedenje pomoći smršaviti?
65 najbržih načina da smršavite
5 načina da smršavite koristeći mozak
40 razloga da smršavite

Kako smršaviti ako ste genetski skloni debljanju


I dok je općenito prihvaćeno stajalište kako geni igraju značajnu ulogu u nečijoj debljini, Mike White, stručnjak koji je na čelu vodeće britanske kompanije za mršavljenje Boossh, kaže kako se tim genom može manipulirati. Iako su geni bitni, važnija je zdrava prehrana i tjelovježba. Stavimo li obiteljsku povijest po strani, vaše tijelo može samo raditi s „gorivom“ kojim ga opskrbljujete.  Odabirom pravog goriva, odnosno pravim odabirom namirnica, možete kontrolirati koliko vaše tijelo proizvodi inzulina, a ako pravilnu prehranu kombinirate s tjelovježbom možete pobijediti genetsku sklonost debljanju

Koliko tjedno smijete smršaviti?


Prirodno je da svatko tko želi smršaviti želi to učiniti što prije, međutim dokazano je kako je postepeno mršavljenje zdravije i dugoročnije. Pola do jednog kilograma tjedno je optimum kojem biste trebali težiti.

Pazite na stres i san


Prevelik broj radnih obaveza, iscrpljuje naš organizam i umanjuje naše sposobnosti i tako nam oduzima psihičku i fizičku energiju, te nas potiče da više jedemo.  Također, manjak sna, znanstveno je dokazano, usporava metabolizam i potiče debljanje. Stoga, bez obzira htjeli smršaviti ili očuvati svoju težinu važno je da kontrolirate stres, dobro spavate, povećate tjelesnu aktivnost i zdravo se hranite. 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.