Akne i zeleni čaj

 

 

 

 

Akne i zeleni čaj

Zeleni čaj se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi za liječenje mnogih oboljenje, uključujući i akne. Međutim, postavlja se pitanje koliko je zeleni čaj učinkovit u donosu na moderne medikamente i može li ih zamijeniti.

U nedavnom istraživanju koje je provela Jennifer Gan – Wong, ekstrakt zelenog čaja uspoređivan je s 4 % benzol peroksidom koji se u modernim kozmetičkim preparatima često koristi za liječenje akni. Rezultati istraživanja pokazali su kako je zeleni čaj bio jednako dobar kao i benzol peroksid. Uz to benzol peroksid je isušivao kožu i uzrokovao alergijske reakcije. Za razliku od njega zeleni čaj je pružao koži dodatnu antioksidantu zaštitu u borbi protiv slobodnih radikala.

Zeleni čaj je i kao napitak koristan u borbi protiv akni. Olakšava probavu i pomaže detoksikaciju organizma što je dobrodošla pomoć u sprječavanju nastanka akni. 

Zeleni čaj se ne bi trebao piti sa šećerom jer se na taj način smanjuje njegova učinkovitost.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.