COVERmagazin.com

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

 

Prije nego što se potpuno oduševite morate prvo razmisliti želite li izgubiti pet kilograma u sedam dana budući da takvi dijetni planovi znaju biti vrlo iscrpljujući. Ali to je moguće, mijenjajući prehranu i razinu aktivnosti.

Pod pretpostavkom da je prvih 1 ili 2 kilograma voda, još uvijek trebate izgubiti 3 kilograma masnoća.

Za gubitak 1 kilograma trebate potrošiti u najboljem slučaju dodatnih 3.500 kalorija, što u najboljem slučaju znači da u sedam dana morate, ili unijeti manje,  ili potrošiti više na dodatne aktivnosti 14000. Dakle dnevno za oko 2000 kalorija.

Prosječna osoba potroši dnevno 2500 kalorija, ako se ne želi ni udebljati ni smršaviti. Ako ćete dnevno unositi 1000 kalorija hranom, uvođenjem dodatne aktivnosti ili sporta trebate potrošiti 500 kalorija. Tako ćete masnih zaliha trošiti dnevno 2000 kalorija što bi trebalo rezultirati gubitkom 5 kg u sedam dana

Ako vam brojevi ne znače puno i još uvijek želite pokušati sljedećih 10 prijedloga može pomoći.

1- Gubitak 5 kilograma u sedam dana će uzrokovati stres u vašem tijelu, pa bi dobro bilo posjetiti liječnika koji će vam savjetovati multivitamine koji će nadoknaditi gubitak nutrijenata zbog smanjenog unosa hrane.

2- Prestanite piti alkohol i zaslađene napitke, posebno gazirana pića. Prebacite se na nezaslađene biljne čajeve, vodu i svježe-cijeđene voćne sokove. Kavu u potpunosti ne trebate izbaciti, ali je nemojte sladiti ili je sladite umjetnim nekaloričnim sladilima. Za smanjenje teka odlična je mješavina čaja preslice i kadulje.

3- Pijte dobre multivitamine. Budući da ćete jesti manje, a vježbati više vašem tijelu trebaju dodatni dobri nutrijenti.

4- Smanjite unos soli. Zbog slane hrane u tijelu nakupljate više vode, pa radije upotrijebite neki drugi začin kako bi hrana dobila okus, npr. svježi limun.

5- Prilagodite prehranu. Unos kalorija ograničite na do 1000  dnevno. Jedite više voća i povrća, a potpuno izbacite slatkiše i masnu hranu. Tablica kalorija će vam pomoći. Rasporedite taj unos na cijeli dan. Nemojte preskakati obroke nego namirnice prilagodite svojoj dijeti. Također, nemojte pržiti hranu,nego jedite isključivo kuhano bez masnoća i pečenu hranu na grilu. I tijekom dijete morate jesti, samo je bitno da jedete niskokalorične namirnice.

6- Pijte više vode, posebno ako ste prestali konzumirati, kako je predloženo iznad sve zaslađene napitke.

7- Hodajte. S promjenama u prehrani morate povećati i razinu aktivnosti. Hodajte po gradu, dućanima, uz stubište, po parku…

8- Morate se baviti sat vremena nekim sportom umjerenog intenziteta, najmanje sat vremena dnevno. To može biti brže rolanje, trčanje košarka, nogomet, odbojka na pijesku, brza vožnja bicikla, step aerobik… Sami možete odabrati aktivnost iz ove tablice. Neka vam cilj bude potrošnja 500 kalorija, a sami odlučite da li ćete se baviti dva sata dnevno nekom umjerenijom aktivnošću ili  ćete izabrati težu aktivnost kraće vrijeme.

9- Nemojte postati opsjednuti statistikama. Važite se jednom dnevno uvijek u isto vrijeme, najbolje ujutro nakon odlaska u wc, ali nemojte se obeshrabriti ako vaga stoji. Ipak, provjerite svoju dijetu, možda negdje unosite skrivene kalorije.

10- Nagradite se. Masaža, nova frizura ili neki drugi tretman uljepšavanja pomoći će vam da lakše krenete dalje i da se pridržavate svog programa.

Vezano: Dijete za mršavljenje 

 

 

 

15 ranih signala trudnoće

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Recept za kuhano vino

Pokloni za Valentinovo

Prirodno posvijetlite ili potamnite kosu

Vaše tijelo nakon trudnoće neće biti jednako

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Trikovi za različite frizure

Prirodni regenerator za kosu

Majonezu na kosu?!

6 simptoma koje ne biste trebali ignorirati

15 ranih signala trudnoće

Savjeti za pravilno čupanje obrva

Mršavost i samostalan život kod trudnica povećavaju rizik gubitka djeteta

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Koliko šećer ima kalorija?

Koliko vaše tijelo može podnijeti?

Iskoristite prirodu za ljepotu

Bizarne dijete poznatih osoba

Pokloni za Valentinovo koji vas neće koštati ni jedne kune

7 odgovora na uvredu

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija 7 godina

Moć pozitivnog razmišljanja

Smršavite na zdrav i lak način

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Čestitke po prilikama

Haljina prema tipu tijela – kako prekriti nedostatke

Što pet cigareta dnevno čini vašem zdravlju

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Oduševite je na prvom spoju

Koliko često bi trebalo čistiti kuću?!

Naučite pravilno se predstaviti

Kako se postaje nutricionist?

Što osjećaju muškarci, a što žene?

10 signala da je gej

Lirična ljubav - Svaka peta osoba u braku zaljubljena u nekog drugog

Kako ćete znati jeste li zdravi?!

Kako utješiti bližnje suočene gubitkom?

Pomaže li voda da se riješite akni?

Šalica crne kave za mršavljenje

Kako se nositi s gubitkom posla

Istrenirajte mozak i tijelo kroz jednu minutu dnevno

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.