Izaberite sunčane naočale prema obliku lica

 

 

 

 

Izaberite sunčane naočale prema obliku lica

 

Lice ovalnog oblika

Za lice ovalnog oblika je najjednostavnije pronaći odgovarajući oblik naočala zbog uravnoteženih proporcija.

Virtulano bilo koji oblik okvira će odgovarati, ali je pametno tražiti one veće. Prevelike naočale posebno odgovaraju osobama ovalnog lica. 

Lice okruglastog oblika

Okrugla lica trebaju kontrastan okvir naočala, poput kvadratnih ili pravokutnih.

Kako bi se vaše lice činilo tanjim birajte naočale jasnog mosta na nosu. Okruglom obliku lica također odgovaraju velike naočale.


Lice kvadratnog oblika

Osobe kvadratnog oblika lica trebaju birati ovalne oblike naočala.

Također, kvadratnom obliku lica odgovaraju „mačkaste“ naočale, kod kojih se gornji okvir širi i na taj način zaobljuje lice.

Lice s jačom, spuštenom vilicom

Osobe s izduženim licem trebale bi tražiti oblik naočala koji će ga vizualno skratiti, pa je važno izbjegavati vrlo tanke okvire i malne naočale.

Birajte naočale teških okvira, s ukrasima ili šarama koje će odvući pažnju s vilice i podbratka.

Lice srcolikog oblika

Osobe lica srcolikog oblika imaju naglašene jagodice i špicastu bradu.

Vi ne trebate tražiti kontrastne naočale, nego one koje se spajaju s oblikom vašeg lica.

Izbjegavajte prevelike naočale, jer ćete na taj način prekriti cijelo lice.

Lice dijamantnog oblika

Birajte okvire koji proširuju gornji dio vašeg lica. Vedre boje i mnogo detalja odvlače pozornost se donjeg dijela lica i vraćaju pozornost na očni predio.


 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.