Žene mogu imati sve – i biti zdravije zbog toga

 

 

 

 

Žene mogu imati sve – i biti zdravije zbog toga

Žene koje kombiniraju posao, s punim radnim vremenom, s odgajanjem djece zapravo, na takav način poboljšavaju soje zdravlje, vjeruju znanstvenici.

Novija istraživanja pokazala su kako žene koje ostave posao  kako bi se više posvetile domu i djeci, dugoročno gledano imaju više poteškoća sa zdravljem. A njihova se težina povećava gotovo duplo u odnosu na žene koje rade puno radno vrijeme.

Istraživanje objavljeno u Journal of Epidemiology and Commnity Health dokazuje suprotno stajalište od općeg uvjerenja kako je trčanje između dječje škole, doma i ureda put do «rane smrti».

Prema njihovim tvrdnjama žena koja zadrži svoj posao nakon rađanja djece, ostaje u boljoj formi, te ima zdravije obiteljske odnose. Dodaju kako bi žene u stvari, za svoje dobro trebale imati «sve». Iako se čini dosta stresno, dugoročno gledano to im donosi više dobrobiti.

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.