Eterična (esencijalna) ulja

 

 

 

 

Eterična (esencijalna) ulja

 

Savjeti za kupovinu eteričnih ulja

Slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako od mnoštva proizvođača eteričnih ulja ipak izabrati ono najkvalitetnije:

-          Kupujte, ako imate priliku, samo od proizvođača koji imaju tradiciju, dugo posluju. To ne znači one koji se najviše reklamiraju.

-          U trgovinama uvijek pitajte za čista ulja bez dodataka. Provjerite etiketu: gdje su proizvedena, botaničko ime i rok trajanja.

-          Ulja od mirisnog cvijeća (ili npr. cvijeta jagode) su mirisna ulja. Njih dosta proizvođača miješa s nekim sintetičkim tvarima i vrlo ih je teško pronaći bez dodataka.

-          Kupite samo jednu bočicu od jednog proizvođača prije nego samostalno  provjerite kvalitetu.  Na običan papir kapnite par kapi ulja.  Ako je ulje zaista kvalitetno  ishlapit će i na papiru neće ostaviti masnu mrlju.  Ako pak ostavi masnu mrlju, takvo ulje više ne kupujte jer to znači da je miješano s jestivim kako bi dobili na količini.

-          Isti papir pomirišite  i udaljavajte od sebe. Ako jako miriše, čak i na veće udaljenosti to je znak dobre kvalitete.

Djelovanje eteričnih ulja

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.