Zabluda o nošenju djece u naručju

 

 

 

 

Zabluda o nošenju djece u naručju

 

Istraživanja su pokazala da tvrdnja koja je dosta popularna spada među veće zablude, beba koju roditelji češće uzimaju u ruke neće se od toga razmaziti.

Naprotiv, nošenje djeteta se pokazalo dosta učinkovitim u zbližavanju roditelja s djecom.

Roditelji koji češće uzimaju svoju djecu u ruke i nose ih sa sobom po kući, u šetnju i slično su povezaniji s njima, jer se beba u njihovom naručju osjeća sigurno.

Zbog toga će i kasnije, kada dijete odraste, ponovno tražiti utjehu u istom zagrljaju. Stoga nije ni čudno da su često majke povezanije s djecom. Očevima koji nisu često u kontaktu s djetetom u svakom slučaju bi se preporučilo češće nošenje da bi se djeca ipak vezala i uz njih.

Uz sve to također je dokazano i da bebe koje su više nošene manje plaču, imaju manje grčeva, kasnije bolje uče i brže se društveno prilagođavaju.

COVERmagazin.com

29.08.2008.

 

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.