Prirodna sredstva za borbu protiv komaraca

 

 

 

 

Prirodna sredstva za borbu protiv komaraca

 

Svakog ljeta iznova krećemo u borbu s vrlo iritantnim neprijateljima - komarcima, koji osim što nam doslovno piju krv, na koži ostavljaju srbežljive tragove, a mogu biti i prijenosnici opasnih bolesti.

Dva su osnovna načina borbe protiv komaraca, fizičkim preprekama i kemijskim putem. Fizičkim preprekama otežavamo ili onemogućavamo pristup prostoriji u kojoj boravimo, a kemijskim ih ubijamo ili mirisom udaljavamo od nas ili prostorija.

Evo nekih prirodnih savjeta za borbu protiv komaraca

 -  Komarci se skupljaju na ustajalu vodu. Ne skupljajte kišnicu, te isušite sve posude, lokve i barice u blizini vašeg doma.

  -  U vrt ili vaze zasadite lavandu jer svojim mirisom tjera komarce.

  -  Na prozore postavite zaštitne mrežice.

  -  Za tjeranje komaraca iz prostorije poslužite se eteričnim uljem eukaliptusa i mirisnom lampom.

  -  Preko noći komarce možete zadržati podalje od vašeg kreveta ako u običnu neutralnu kremu ili mlijeko za tijelo dodate nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Kremu nanesite na tijelo prije spavanja.

COVERmagazin.com

01.07.2008.

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.