Pušenje uzrokuje i akne

 

 

 

 

Pušenje uzrokuje i akne

Ako vas sva zdravstvena upozorenja o štetnosti pušenja nisu potaknula da prestanete pušiti, možda ćete se na to odlučiti zbog lijepog lica.

 

Prema Britanskom dermatološkom dnevniku nečista koža može biti također posljedica pušenja, a posebno nastaje kod žena pušača.

 

Istraživanje u koje je bilo uključeno 1000 žena dobi između 25 i 50 godina, pokazalo je kako je 45% žena pušača imalo akne, dok je postotak kod onih koje ne puše bio samo 10%.

 

Također, došli su do rezultata kako pušačice koje su imale akne u mladosti imaju 4 puta veće šanse da će im se problem nastaviti u kasnijim godinama od onih koje ne puše.

 

 

COVERmagazin.com

18.09.2007.

 

 

 

Izdvojene teme

» POTROŠNJA KALORIJA » TABLICA KALORIJA » INDEKS TJELESNE MASE » DEPILACIJA » KONTRACEPCIJA » DEPRESIJA » ČAJEVI » VITAMINI I MINERALI » DIJETA » ZDRAVA PREHRANA

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.