Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

Trudnoća u pedesetim » Preko 50 godina
Većina stručnjaka bi se složila da ne postoji pravo vrijeme za osnovati obitelj. Trudnoća i s 20 i s 45 ima određenih prednosti, ali i nedostataka. U vašim dvadesetim imate više energije da trčite za djetetom, ali financijski stojite lošije, te imate manje životnog iskustva koje možete prenijeti na dijete. U kasnim tridesetim i četrdesetim imate veću financijsku sigurnost, ali teže vam je zatrudnjeti, nositi dijete, te održavati korak s novorođenčetom.

Trudnoća u pedesetim » Preko 50 godina

 

Prosječna dob menopauze žena je 51, ali se obično događa između 45. i 55.

Gotovo sve trudnoće iza 50. godine zahtijevaju asistenciju, bilo lijekovima za povećanje plodnosti ili češće, donore jajašca. Žene koje ovuliraju obično uzimaju hormone bar prva dva mjeseca trudnoće kako bi je očuvale.

U ovoj dobi komplikacije su učestale.
Također problemi postoje i jednom kada je dijete rođeno. Svi smo vidjeli energičnije žene u pedesetoj godini nego dvadesetogodišnjakinje, koje uz to imaju i više iskustva i zrelosti, ali žene iznad 50. trebaju ekstra energiju i poticaj kako bi se nosile s novorođenčetom.

Statistike pokazuju da jednom kada je žene zatrudnjela u ovoj dobi, te ako se dobro brine za sebe i ako su prenatalni testovi negativni, ima veće šanse da rodi zdravo nego dijete s poteškoćama.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE