Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

Tijelo u trudnoći

Tijelo u trudnoći

 

- 1- Noge

Noge će vam se u ovom razdoblju udebljati, kao i stražnjica. Nažalost tijelo neće moći poslušati vaše želje i debljati se samo na području trbuha, jer na bokovima i stražnjici mora nakupljati potrebne zalihe masnoća.

- 2- Ruke

Moguće je naticanje ruku ili debljanje, pa skinite na vrijeme nakit.

- 3 – Lice

Postoji šansa da će vam se izmijeniti i konture lica, malo zadebljati ili slično. Ali ako primijetite naglo naticanje gornjeg dijela tijela ili lica hitno se morate javiti liječniku.

- 4 – Koža

Iako ne moraju nužno, ali za očekivati je neke promjene na koži. Može se raditi o bubuljicama, crvenilu ili pigmentacijskim mrljama.

Drugi problem su strije. Njih nikako nećete moći spriječiti ako ste skloni njihovom nastanku. Ali mnoge trudnice uopće ih ne dobiju. Sve je stvar genetike i kvalitete kože. Ipak, preventivno koristite kreme koje ublažavaju nastanak strija i povećavaju elastičnost kože.

- 5 – Kosa

U zadnja dva tromjesečja imat ćete bujniju i zdraviju kosu. Zbog djelovanja hormona ona neće opadati tako brzo.

Mišljenja su oprečna o farbanju kose za vrijeme trudnoće. Nitko vam ga neće preporučiti, ali ima i onih koji tvrde da ono ne škodi. Ako ste zabrinuti nemojte se farbati, ali ako farbanje ne možete nikako izbjeći koristite prirodne polutrajne boje bez amonijaka i bez peroksida. 

Što se tiče frizure nemojte se naglo šišati jer vam frizura koju izaberete kasnije možda neće pristajati zbog toga što lice u trudnoći mijenja svoj oblik.

- 6 – Nokti

Nokti će vam rasti brže, ali mogu biti lomljivi i suhi. Također, izbjegavajte njihovo lakiranje. Osim što vam od mirisa može biti muka, neki tvrde kako korištenje acetona nije najpametnije za vrijeme trudnoće.

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE