LocoLobo - Originalne nosiljke za bebe

Tijelo u trudnoći

 

 

 

Tijelo u trudnoći

Tijelo u trudnoći

 

- 1- Noge

Noge će vam se u ovom razdoblju udebljati, kao i stražnjica. Nažalost tijelo neće moći poslušati vaše želje i debljati se samo na području trbuha, jer na bokovima i stražnjici mora nakupljati potrebne zalihe masnoća.

- 2- Ruke

Moguće je naticanje ruku ili debljanje, pa skinite na vrijeme nakit.

- 3 – Lice

Postoji šansa da će vam se izmijeniti i konture lica, malo zadebljati ili slično. Ali ako primijetite naglo naticanje gornjeg dijela tijela ili lica hitno se morate javiti liječniku.

- 4 – Koža

Iako ne moraju nužno, ali za očekivati je neke promjene na koži. Može se raditi o bubuljicama, crvenilu ili pigmentacijskim mrljama.

Drugi problem su strije. Njih nikako nećete moći spriječiti ako ste skloni njihovom nastanku. Ali mnoge trudnice uopće ih ne dobiju. Sve je stvar genetike i kvalitete kože. Ipak, preventivno koristite kreme koje ublažavaju nastanak strija i povećavaju elastičnost kože.

- 5 – Kosa

U zadnja dva tromjesečja imat ćete bujniju i zdraviju kosu. Zbog djelovanja hormona ona neće opadati tako brzo.

Mišljenja su oprečna o farbanju kose za vrijeme trudnoće. Nitko vam ga neće preporučiti, ali ima i onih koji tvrde da ono ne škodi. Ako ste zabrinuti nemojte se farbati, ali ako farbanje ne možete nikako izbjeći koristite prirodne polutrajne boje bez amonijaka i bez peroksida. 

Što se tiče frizure nemojte se naglo šišati jer vam frizura koju izaberete kasnije možda neće pristajati zbog toga što lice u trudnoći mijenja svoj oblik.

- 6 – Nokti

Nokti će vam rasti brže, ali mogu biti lomljivi i suhi. Također, izbjegavajte njihovo lakiranje. Osim što vam od mirisa može biti muka, neki tvrde kako korištenje acetona nije najpametnije za vrijeme trudnoće.

Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42.

Kalkulatori:

Trudnoća Plodni dani

Trudnoća Termin poroda

Izdvojene teme:

Trudnoća Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Trudnoća Pitanja o trudnoći

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

Trudnoća 15 ranih signala trudnoće

Trudnoća Stvari koje trebate i koje ne trebate raditi u trudnoći

 

 

Sponzorirane teme

 


  

 

IZJAVA O ODRCANJU ODGOVORNOSTI: Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, ni obvezu, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija. Svi tekstovi i članci i informacije u njima su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. COVERmagazin, ni autori članaka ne preuzimaju nikakvu odgovornost za prijedlog dan u članku. Izražena mišljenja su osobna stajališta i COVERmagazin ne preuzima odgovornost za ista. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.