Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

36. tjedan trudnoće

36. tjedan trudnoće

 

Beba: 

Beba je teška oko 2700 grama i dugačka oko 34 cm, mjereno od tjemena do stražnjice.

Nastavlja se debljati što će joj pomoći regulirati tjelesnu temperaturu nakon rođenja.

Vaše tijelo:

Posteljica je ostarjela, pa ona više ne funkcionira kao u ranijim stadijima trudnoće.

Sada već možete očekivati kako će se beba spustiti, tj. da će se glava namjestiti u karlični dio spreman za porođaj. Kada se beba spusti lakše ćete disati, jer će se smanjiti i pritisak koji je činila na pluća, ali su mogući novi problemi s plinovima i probadanjima. Međutim, ona se ne mora spustiti sve do pred sam porođaj.

Zdravlje i stil:

Vježbajte disanje koje ste naučili na trudničkom tečaju i ne zaboravite i dalje provoditi Kegelove vježbe.

Što kupiti:

Kupite unaprijed zahvalnicu i za liječnika ili primalju koji vas porode. Zahvalite na pomoć pri porođaju, a uz zahvalnicu kasnije pri uručenju priložite i sliku djeteta.

Odnos s partnerom:

Vjerojatno ćete najviše vremena provoditi u pripremama za veliki dan. Zamolite partnera da jednom u autu prođe rutu do bolnice i procijeni koliko će vam trebati vremena od doma do bolnice, a ukoliko ćete se taksijem voziti prema rodilištu uračunajte i vrijeme potrebno da taksi vozilo pristigne do vašeg doma.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE