Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

33. tjedan trudnoće

33. tjedan trudnoće

 

Beba: 

Beba je teška oko 2250 grama i dugačka oko 32 cm mjereno od tjemena do dna stražnjice.

Vaše tijelo:

Sve više osjećate umor i teže vam je naći udoban položaj bilo za sjedenje, bilo za spavanje. Pokušajte se što više odmarati.

Zdravlje i stil:

Obiđite rodilište. Ako bolnica to ne dozvoljava raspitajte se kod žena koje su tamo rodile o pravilima i uvjetima.

Otprilike ćete se sada debljati nešto manje od pola kg po tjednu trudnoće, ali tek vam se smanjuje pa nećete uživati u hrani kao ranije. Smanjite porcije, jedite učestalije, ali neka to budu namirnice bogate proteinima poput marelica, šljiva, grašastih proizvoda i dr.

Ne zaboravite piti dovoljno tekućine. Osam čaša dnevno, po mogućnosti bar pola od toga vode. 

Što kupiti:

Vrijeme je da napravite zadnje pripreme za odlazak u rodilište. Sve važno imajte pri ruci kako biste bili spremni u slučaju da beba odluči doći ranije.

Odnos s partnerom:

Kada se dijete rodi veze s prijateljima bit će sve teže održavati, posebno ukoliko oni nemaju djecu. Komunikacija je ključ rješenja. Ako se ne možete družiti uživo ne zaboravite na komunikativna sredstva.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE