Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

32. tjedan trudnoće

32. tjedan trudnoće

 

Beba: 

Beba je teška oko 1800 grama, a dugačka 29 cm, mjereno od tjemena do stražnjice.

Nabori na bebinoj koži nestaju, a ruke i noge postaju bucmastije. Lanugo dlačice opadaju iako će se neke zadržati i nakon porođaja.
 
Energična beba će se malo primiriti. Hiperaktivne boksačke seanse će završiti, a vi ćete bebu osjetiti više kao blage pokrete i rolanje. To je zbog toga što beba ima sve manje mjesta.

Skeniranjem je utvrđeno da bebe u ovom stadiju razvoja već i sanjaju. 

Vaše tijelo:

Maternica se podigla iznad pupka i zauzima najveći dio trbušne šupljine. Možda vam je i disanje otežano jer beba zauzima sve više prostora.

Naticanje ruku i nogu je normalna pojava, ali ukoliko primijetite da vam je natekao gornji dio tijela i lice obratite se liječniku.

Hemeroidi su normalni u trećem tromjesečju trudnoće. Pitajte liječnika što vam može preporučiti za ublažavanje neugodnosti.

Zdravlje i stil:

Ako ste i planirali raditi do samog porođaja isplanirajte kako i na koga ćete prebaciti posao. Kada ćete se nakon porođaja vratiti na posao? I hoćete li za vrijeme porodiljnog biti u kontaktu sa svojim uredom. Najbolje je sve isplanirati unaprijed kako biste opušteni otišli na porodiljni.

Tijekom trudnoće treba vam oko 60 grama proteina svakodnevno kako biste omogućili bebin rast. Potrudite se unositi dovoljno namirnica bogatih proteinima.

Izbjegavajte slušanje horor priča o porođaju u kojim se agonizira bol i sam porođaj. Provest ćete tjedne zabrinuti, a ne znate kako će biti jer je svaki porođaj različit, kao i tijelo svake žene.

Što kupiti:

Budući da vam se porođaj približava nemojte više trošiti na trudničku odjeću. Ali slobodno se nagradite udobnim cipelama i torbicom bez obzira što vam neće biti od koristi već za nekoliko tjedana. Zaslužili ste.

Odnos s partnerom:

Dopustite partneru da se brine za vas. Nemojte dokazivati koliko ste samostalni i sposobni. Potrebna vam je pažnja.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE