Trudnoća iz tjedna u tjedan - odaberite tjedan trudnoće:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Trudnoća

Trudnoća

 

25. tjedan trudnoće

25. tjedan trudnoće

 

Beba:
 
Beba je teška oko 700 grama, a dugačka 22 cm, mjereno od tjemena do dna stražnjice.

Maternica postaje skučena za bebu, pa se ona manje pomjera. Trepavice su izrasle, a oči bi se trebale ubrzo otvoriti.

Vaše tijelo:

Vaša maternica je vjerojatno veličine nogometne lopte.

Povećanje maternice može uzrokovati grčeve u predjelu stomaka ili nogu, pa povećajte unos namirnica bogatih kalcijem poput banana, grejpfruta, naranče i sušeno voće.

Zdravlje i stil:

Trebali biste krenuti na tečaj pripreme za porođaj. Tamo će vas stručnjaci naučiti kako disati i što treba raditi za vrijeme porođaja.
 
Uvijek imajte u blizini bočicu vode i pijte vodu učestalo. Važno je da ne dehidrirate, ali i s vodom morate imati mjeru. Poštujte pravilo unosa oko dvije litre tekućine dnevno.

Ako planirate putovanje neka to bude prije 36 tjedna trudnoće, što je i rok većine zrakoplovnih kompanija. Dugotrajno sjedenje u bilo kojem tjednu trudnoće može biti potencijalno rizično i uzrokovati stvaranje ugrušaka pa povremeno ustanite i protegnite noge. 

Što kupiti:

Udobnost je najvažnije kada je trudnička odjeća u pitanju. Izbjegavajte odjeću od najlona ili poliestera.

Odnos s partnerom:

Ako vam zgusnuti raspored uopće ostavlja vremena za intimna druženja, nemojte ih provoditi isključivo razgovarajući o djetetu.

Povratak na početnu trudnoće:  » Trudnoća

 

 

Oglas

 

 

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

 

Ginekološke teme

» Menstruacijski ciklus » Produženi menstruacijski ciklus » Skraćeni menstruacijski ciklus » Trajanje menstruacijskog ciklusa » Predmenstruacijski sindrom – PMS » Menstruacija » Preobilna menstruacija » Oskudna menstruacija » Izostanak menstruacije » Bolna menstruacija » Ovulacija » Oplodnja i trudnoća » Bazalna temperatura

 

Izdvojene teme

» EMOCIONALNA INTELIGENCIJA » STRES » SAMOPOUZDANJE » IZVORI SREĆE » TREMA » DEPRESIJA » CRTE LICA » MENTALNE MAPE